Redacció |
Cubelles
11-01-2015 12:42
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Cubelles i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya han signat un conveni de col•laboració que té com a objectiu millorar la comunicació i l’optimització de recursos entre els diferents cossos policials mitjançant el SIPCAT, un sistema informàtic de gestió integral per a les policies locals de Catalunya.
A la signatura del conveni SIPCAT hi ha intervingut l’Alcaldessa de Cubelles, Mònica Miquel, la directora general d’Administració de Seguretat del departament d’Interior, Maite Casado; a nivell polític també hi ha assistit el regidor de Governació i Seguretat Ciutadana, Miquel Lara i la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto. Els cossos policials han estat representats per l’inspectora cap de l’ABP Garraf, Rosa Gubianes i el sotsinspector i cap accidental de la Policia Local de Cubelles, Juan Liñán, a més de l’intendent sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Antoni Antolín.
Els objectius del sistema SIPCAT són: donar suport als processos policials, facilitar la coordinació i l’intercanvi d’informació amb altres cossos i entitats administratives, facilitar la connexió al sistema de comunicació de la xarxa d’emergències RESCAT i amb el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 de Catalunya, i optimitzar l’ús de recursos.
L’adhesió al programari suposa per a l’Ajuntament de Cubelles, i més específicament per a la Policia Local de Cubelles, una sèrie d’avantatges atès que el programari ha comptat amb la col•laboració de diferents policies locals perquè s’adapti a les necessitats operatives reals d’aquests cossos de seguretat. És un programa fet a mida en funció de l’anàlisi prèvia de necessitats detectades, tant a nivell d’actuació local com d’homogeneïtzació dels procediments i sistemes de tots els cossos que operen al país.
Principals funcionalitats
El nou programari té aplicacions i funcionalitats que es poden aplicar en els següents àmbits:
1. La gestió de serveis operatius i administració: inclou les activitats de la gestió operativa, com ara el registre d’entrades i la gestió de denúncies i actes d’intervenció, així com aquelles activitats associades a la gestió administrativa interna.
2. La direcció estratègica i planificació: el pla de seguretat, els plans operatius de seguretat, la carta de serveis, el quadre de comandament integral dels serveis de policia i les estadístiques d’activitat.
3. Les eines addicionals de suport operatiu: els serveis de gestió indirectes com ara la gestió de dipòsits, de grues i de l’espai públic.
4. L’administració del sistema: afecta a la gestió d’usuaris, la configuració de les plantilles, els informes, els llistats, entre d’altres.
5. La gestió del coneixement: en aquest apartat s’inclou tot allò que té relació amb la gestió del coneixement; per exemple: la normativa legal aplicable, els procediments normalitzats de treball de les policies locals, la intranet corporativa etc.
6. Altres instruments: s’inclou la compatibilitat per a la integració amb eines de mobility/pda, parquímetres /pda, Catcert (certificació electrònica denúncies), Gesit (gestió electrònica de serveis i tràmits. També s’inclouen les connexions externes amb el sistema d’informació geogràfica corporativa, la integració amb el SIP i amb el 112.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!