Jornada de treball

Sitges debat sobre quin model educatiu vol

La jornada, aquest dissabte, està dirigida a la comunitat educativa i servirà per definir el camí per millorar i reforçar el model educatiu local

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sitges debat sobre quin és el model educatiu que vol en una jornada dirigida a la comunitat educativa i que tindrà lloc el dissabte 17 d’octubre a l’Institut Joan Ramon Benaprés. La Regidoria d’Ensenyament impulsa la jornada que servirà perquè els centres educatius comparteixin les seves experiències i coneixements, i definir de forma conjunta com reforçar i millorar el model educatiu local. El regidor d’Ensenyament, Joventut i ocupació, Eduard Carrillo, ha explicat que “la jornada vol ser un punt de trobada de  tota la comunitat educativa de Sitges  amb la finalitat de reflexionar sobre el futur  del sistema educatiu al nostre país i les seves concrecions a Sitges, i alhora fer un intercanvi d’experiències i bones pràctiques, presentades de manera activa pels propis protagonistes”.

Les directores i infants de les Llars d’Infants Municipals El Cercolet i la Moixiganga seran les encarregades de rebre a les persones assistents a la sessió. El regidor Eduard Carrillo presentarà la jornada que començarà a les 9 hores i finalitzarà cap a les 15 hores. Segons Carrillo, “aquesta és una sessió que ens ha de servir per detectar els punts forts i les febleses del model educatiu sitgetà. Només si compartim i consensuem quin ha de ser el nostre full de ruta podrem assegurar el millor model i beneficiar a l’alumnat tant en el seu desenvolupament personal com en la seva formació, així com també al professorat amb noves motivacions professionals”.

La jornada tractarà de forma transversal diferents temes relacionats amb el model educatiu, amb ponents experts en escola pública o legislació. Les primeres intervencions previstes seran la de Joan Lluís Espinós, ex-subdirector General de Formació Professional, qui posarà sobre la taula la seva interpretació de la Llei 10/2015 de formació i qualificació professional; i Enric Roca, director de l’Associació Edu 21, reflexionarà sobre Quin model d’escola pública catalana volem.

A banda de les xerrades, la jornada preveu també el Show Cooking que presenta l’alumnat dels Cicles de formació de pastisseria i cuina de l’IES Joan Ramon Benaprés, que s’acompanyarà de les melodies interpretades pel professorat de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges (EMMMAS). Simultàniament funcionarà el racó d’experimentació per a infants de 0 a 3 anys, a càrrec de les educadores i infants de les llars d’infants municipals.

Un cop finalitzada aquesta activitat s’iniciarà el torn de Presentació de Bones Pràctiques, a càrrec dels centres educatius de Sitges. En aquest apartat es parlarà de diferents iniciatives com el protagonista, la tablet com a eina educativa, el voluntariat per la llengua, la mediació entre alumnes, l’impuls de la lectura, el voluntariat social o l’acció social a l’escola.

Les persones participants podran realitzar també el taller Compartim la música, a càrrec del professorat de l’EMMAS, qui posarà música a l’aperitiu mediterrani que es podrà degustar després de la clausura, que serà a càrrec de l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns.

Durant tota la jornada es podrà visitar també l’estand Informa’t, forma’t i ocupa’t, que donarà a conèixer l’oferta municipal adreçada principalment als joves. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local