Solidaritat

L'Ajuntament de Sant Sadurní penja la bandera de la RASD en solidaritat amb el poble sahrauí

El 27 de febrer es commemorava el 40è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica

L'Ajuntament de Sant Sadurní penja la bandera de la RASD en solidaritat amb el poble sahrauí. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

L'Ajuntament de Sant Sadurní penja la bandera de la RASD en solidaritat amb el poble sahrauí. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El 1975 Espanya havia de complir el mandat de les Nacions Unides d'organitzar el referèndum d'autodeterminació del poble sahrauí per tal que pogués decidir lliurement el seu futur, però va signar uns acords cedint el territori del Sàhara Occidental al Marroc i Mauritània. El 27 de febrer de 1976 es va proclamar la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), un dia després de la fugida d'Espanya, i s'aixecava la bandera ara fa 40 anys.  Una bandera de colors simbòlics: el verd que significa la llibertat, el blanc que s'identifica amb la pau i la puresa del poble sahrauí, el negre que representa el dol i el vermell que ret homenatge a la sang dels màrtirs.

L'Ajuntament de Sant Sadurní mostra des de fa molts anys el seu compromís amb el poble sahrauí, acollint cada estiu durant dos mesos infants dels campaments dins el programa 'Vacances en pau', per allunyar-los de les altes temperatures i facilitar-vos revisions mèdiques.
També s'han aprovat al Ple Municipal diverses mocions en aquest sentit: la Declaració de la tercera caravana per la pau al Sàhara occidental, aprovada pel Ple municipal del 24 d'abril de 1996; la Moció sobre l'expressió de suport a la campanya 'Evitem la guerra. Justícia del poble sahrauí' que duu a terme la plataforma 'Catalunya amb el Sàhara', aprovada pel Ple municipal el 27 de novembre de 1996; la Moció aprovada pel Ple municipal el 25 de març de 1998, en què es va acordar reiterar el suport al Pla de pau de les NNUU pel Sàhara occidental, donar suport a la celebració del referèndum d'autodeterminació, reiterar el suport al poble sahrauí en la seva causa i lluita per l'autodeterminació, mostrar reconeixement al Front Polisario pels esforços realitzats pel Pla de Pau, reclamar col·laboració per cobrir les necessitats de la població refugiada a Tinduf, instar al Govern central a treballar per la descolonització del Sàhara Occidental i convidar la ciutadania a interessar-se pel procés; també es va presentar una Moció per ajut d'emergència a les inundacions dels camps sahrauís a l'octubre de 2015.

Igualment des de la regidoria de Cooperació s'han realitzat diversos ajuts d'emergència a la zona: 6.000 euros el novembre de 2015  per les inundacions dels camps sahrauís i 5.000 euros el gener de 2013 com a resposta a la crisi humanitària.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local