Violència masclista

Sitges crida a respondre el qüestionari per elaborar el Protocol davant les violències sexuals en espais d’oci i Festes

L’objectiu és obtenir i analitzar la informació per estudiar la radiografia social de la vila

Redacció Sitges 07-08-2018 17:47 Lectures 3484
Sitges crida a respondre el qüestionari per elaborar el Protocol davant les violències sexuals en espais d’oci i Festes. Ajuntament de Sitges

Sitges crida a respondre el qüestionari per elaborar el Protocol davant les violències sexuals en espais d’oci i Festes. Ajuntament de Sitges

Les regidories de Benestar i Família i de Cultura, Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges conjuntament amb l’Observatori Noctàmbul@s de la Fundació Salut i Comunitat i el suport de la Diputació de Barcelona, continuen el procés participatiu per elaborar el Protocol municipal davant les violències sexuals en espais d’oci i festes.

En aquesta primera fase de diagnosi, l’Observatori convida a tothom a respondre un qüestionari confidencial i anònim sobre les vivències i les percepcions que succeeixen als llocs festius del municipi amb l’objectiu de recollir dades i posteriorment poder analitzar-les. La recerca vol detectar les dinàmiques que acompanyen sobretot els joves i en relació a les actituds, comportaments masclistes i sexistes, així com també conèixer la relació que tenen aquests hàbits amb el consum d’alcohol i altres substàncies.  A més, la recerca permet establir les bases del Protocol que haurà de permetre atendre i actuar en la intervenció d’aquestes situacions i donar eines als professionals perquè puguin respondre davant les diferents violències.

Les persones a partir dels 16 anys que viuen o surten per Sitges poden omplir el qüestionari que es pot trobar a través de la pàgina web municipal www.sitges.cat i a les xarxes socials. El temps per completar el formulari és d’entre 5 i 10 minuts. Té un format amb sistema de resposta dicotòmic -sí o no- que permetrà analitzar diferents variables.

En aquesta fase participativa, també s’estan fent entrevistes a membres de diferents entitats de la vila. Al mes de juny es va reunir per primera vegada la comissió participativa i després de l’estiu es tornarà a trobar. En aquesta segona sessió  es torna a convidar a totes les entitats de la vila i a la ciutadania en general a participar activament en el projecte per construir unes festes lliures d’agressions sexistes a Sitges. Per demanar participar en aquesta segona trobada de la comissió, cal inscriure’s enviant un e-mail a l’adreça de correu electrònic igualtat@sitges.cat.

El Protocol davant les Violències Sexuals en Espais d’Oci i Festes

El Protocol davant les Violències Sexuals en Espais d’Oci i Festes és un document on es recolliran les actuacions vinculades a la prevenció, la detecció i l’actuació en espais festius al voltant de les violències sexuals.

El Protocol va iniciar el procés amb la fase de diagnosi el mes de març passat i la previsió és presentar el Protocol final al febrer del 2019. No obstant, per la Festa Major de Sitges ja es distribuirà material de sensibilització així com el circuit de detecció i actuació per donar a conèixer els passos a seguir i on adreçar-se en cas de patir o presenciar qualsevol agressió sexual i sensibilitzar a tota la ciutadania.

El protocol es du a terme a través d’un grup motor amb personal tècnic de l’Ajuntament de Sitges i d’una comissió participativa on es convida a l’associacionisme i la ciutadania en general. Al final del procés també es farà una comissió política que validarà el protocol final.

Un cop l’Ajuntament tingui el protocol final, es presentarà a la ciutadania la diagnosi sobre dinàmiques pròpies de les violències sexuals ens contextos d’oci festiu a Sitges, també es farà una campanya comunicativa per donar a conèixer la guia d’accions a desenvolupar per combatre les violències sexuals, el protocol i el circuit específic d’actuació per Festa Major i festes populars, i 10 hores de formació.

El passat ple del mes de juliol es va donar compte de l’estat d’elaboració del Protocol davant les Violències Sexuals en Espais d’Oci i Festes. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans