Caixa Sabadell |
08-05-2004 11:28
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Caixa Sabadell cedirà aquest any 170.553,60 euros a 18 entitats de 9 comarques que treballen per a la promoció i la inserció laboral de persones discapacitades. Lentitat financera fa aquestes aportacions en virtut del seu compromís social i segons la Llei dIntegració Social del Minusvàlid Incapacitat (LISMI). Els ajuts es reparteixen equitativament entre les entitats, cadascuna de les quals rep 9.475,20 euros.
Les subvencions afavoreixen 18 organitzacions declarades dutilitat pública i considerades dinterès social implantades a tot el principat: 3 de Sabadell, 5 de Barcelona i 3 daltres poblacions de la demarcació (1 de Sant Adrià de Besòs, 1 dEsplugues de Llobregat i 1 de Vilafranca del Penedès), 3 de Lleida, 3 de les comarques gironines (1 de Girona, 1 de Santa Pau i 1 de Blanes) i 1 de Tortosa.
TRES PROJECTES A SABADELL
Dins la ciutat de Sabadell, es col·laborarà amb lAssociació Escola dEducació Especial Xaloc; amb lAssociació Pro Disminuïts Psíquics de Sabadell i Comarca, que presenta un projecte formatiu per adquirir els coneixements i les habilitats manuals dels llocs de treball, i un servei dintegració laboral per prospeccionar les empreses; i amb la Fundació Amics de CIPO, que recolza les activitats de la Cooperativa CIPO, reconeguda com a centre especial de treball i centre ocupacional.
ELS VUIT PROJECTES DEL BARCELONÈS, EL BAIX LLOBREGAT I EL PENEDÈS
A Barcelona ciutat, destaquen 5 projectes. El de la Fundació Casal de Sords de Barcelona es planteja millorar les capacitats laborals dels sords per cercar, trobar i millorar el lloc de treball i augmentar el nombre de contractacions.
La Fundació per a la Lluita contra lEsclerosi Múltiple vol fomentar lús de les noves tecnologies, la recerca de nous treballs i laugment de les contractacions ordinàries.
La Fundació per a lEducació i la Salut Mental es proposa adquirir una màquina rentadora de 25 kg i una màquina eixugadora industrial que permeti emplear 3 persones més al centre especial de treball.
La Fundació Privada Femarec pretén potenciar lautonomia laboral completa i té un departament de formació ocupacional per a aturats i un altre de formació continuada.
La Fundació Privada Font Picant socupa de les activitats formatives perquè les persones assistides treballin al taller docupació o en ocupacions externes, i vol equipar el Centre Sociosanitari i Taller docupació Sant Miquel del Ter-Osor amb dos nous tallers, dotats cadascun amb 16 treballadors.
Pel que fa a altres poblacions de la demarcació de Barcelona, la Fundació Prodisminuïts Psíquics de Sant Adrià de Besòs vol capacitar els alumnes per fer el seu propi itinerari de recerca de feina superant el procés de selecció de treball i adaptant-se a un entorn laboral.
La Fundació Prodisminuïts Psíquics Finestrelles, dEsplugues de Llobregat, té un servei de teràpia ocupacional que participa en la comissió laboral dAPPS amb altres gerents daltres centres, i vol construir noves instal·lacions per a un taller ocupacional de caràcter mixt per a 45 usuaris dedicats a lartesania.
I la Fundació Privada Pro-Penedès, de Vilafranca del Penedès, vol consolidar un equip de treball per a la valoració professional de persones amb disminució amb el seguiment de la recerca de treball i el contacte amb el teixit empresarial per facilitar la contractació.
LA CIUTAT DE LLEIDA PRESENTA TRES PROJECTES
La ciutat de Lleida concreta els ajuts amb tres associacions. LAssociació Lleidatana per a la Síndrome de Down contempla un programa dhabilitats bàsiques en la formació professional a través de la formació específica en aula ordinària i les habilitats bàsiques i polivalents per inserir-se a lempresa ordinària.
LAssociació Protectora de Minusvàlids Psíquics de Lleida, Aspros, vol consolidar el taller daprenentatge ja iniciat anteriorment amb les tasques manipulatives incorporades en processos semitautomàtics.
I lAssociació Shalom presenta un projecte per renovar la màquina de control numèric, necessària per mantenir la competitivitat del centre de treball de capses de fusta amb valor afegit, i disposa dun servei complementari dajustament personal i social i dun servei de teràpia ocupacional.
ELS TRES PROJECTES DE LES COMARQUES GIRONINES
La Fundació Privada de Serveis Assistencials de la Garrotxa, de Santa Pau, disposa dun servei de teràpia ocupacional i dun centre especial de treball per a la integració sociolaboral dels discapacitats psíquics i amb transtorns mentals severs, i ara vol ampliar una nau destinada a vestidors, banys i dutxes, una sala de personal insonoritzada i un despatx per a leducador.
La Fundació Privada El Vilar, de Blanes, també té un servei de teràpia ocupacional i un centre especial de treball i vol finançar ladquisició dun nou compresor per a lempaquetatge dun producte alimentari, capaç docupar 10 treballadors.
I la Fundació Síndrome de Down de Girona i Comarques-Astrid 21, de Girona, porta el projecte Progrés per inserir laboralment joves amb síndrome de Down a lempresa ordinària o amb discapacitat psíquica diversa, amb una formació continuada, seguiment laboral i tutoria personalitzada i familiar.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!