Nota de premsa

"RUTA MODERNISTA: Rusiñol i Sitges"

El Consorci del Patrimoni de Sitges promociona una ruta per descobrir l'empremta del Modernisme a la vila

La ruta arrenca a la que va ser casa estudi de Santiago Rusiñol, el Cau Ferrat. fdg/carles castro

La ruta arrenca a la que va ser casa estudi de Santiago Rusiñol, el Cau Ferrat. fdg/carles castro

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Ruta Modernista que presenta enguany el Consorci del Patrimoni de Sitges i l'empresa de serveis culturals AGISITGES, està més centrada en l'esperit modernista que es respirava a Sitges a finals del segle XIX i això s'aconsegueix mitjançant la utilització de suports tècnics que permeten que el visitant pugui gaudir de músiques dels artistes més destacats del moment, veus en off de discursos de Rusiñol on deixa constància dels seus ideals i un passi de diapositives que permet tenir una visió més àmplia de l'estètica modernista.

La ruta s'inicia al Museu Cau Ferrat, casa estudi de Santiago Rusiñol, on trobem els testimonis materials del que ell predicava en els seus escrits: el culte al passat, reflectit en la seva col·lecció arqueològica, en la revalorització dels grans mestres del passat, en l'estil medievalista i en la recuperació de les arts decoratives, quelcom que es posa de manifest en el vessant col·leccionista de Rusiñol.

El Cau Ferrat serví com a refugi d'artistes, bressol on es gestaren les Festes Modernistes i punt de trobada dels intel·lectuals del moment que, amb el Modernisme, van obrir Catalunya als corrents més innovadors del moment.

A continuació es visita el Saló de Plens de l'Ajuntament, d'estètica neo-gòtica, i on tingué lloc una de les festes modernistes. També es pot veure el Mercat, primer edifici modernista de la vila.

Continuem pel carrer Major fins al Cap de la Vila on podem gaudir de la recent restauració de la Casa Bartomeu Carbonell i Mussons. A partir d'aquest punt ens endinsem en el nou eixample de Sitges, mostra de l'eufòria constructiva que es vivia en aquell moment. Amb aquests edificis podem mostrar la recuperació que el Modernisme portà a terme de les arts decoratives en un moment de domini industrial.

La visita continua pel carrer Illa de Cuba on cal destacar la Casa Manuel Planas (1908) i finalitza al Teatre Prado on s'hi celebraren dues de les cinc Festes Modernistes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local