Participació ciutadana

Més de 1.200 persones decideixen el nou paviment del nucli històric de Sitges

L’opció guanyadora es donarà a conèixer la setmana que ve, un cop validades les butlletes dipositades a les urnes

Més de 1.200 persones decideixen el nou paviment del nucli històric de Sitges. Ajuntament de Sitges

Més de 1.200 persones decideixen el nou paviment del nucli històric de Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La consulta ciutadana per escollir el nou paviment del conjunt històric i artístic de Sitges ha tancat amb una participació de 1.248 persones, una xifra que representa aproximadament un 4% del cens convocat. El procés, que s’ha desenvolupat entre el 9 d’abril i el 5 de maig, ha combinat el vot electrònic amb el presencial i ha ofert tres opcions que compleixen amb la normativa vigent.

Del total de participacions, 586 han estat recollides de forma electrònica a través de la plataforma Participa311, incloent-hi el vot itinerant assistit. Per la seva banda, les sis urnes físiques instal·lades en diferents espais municipals han rebut 662 paperetes, destacant especialment la participació a l’urna itinerant (229 vots) i la del Miramar Centre Cultural (203 vots).

Durant aquesta setmana, es realitzarà la verificació de les paperetes dipositades físicament per assegurar que no hi hagi vots duplicats i que totes compleixin amb els requisits d’empadronament. La proposta guanyadora es donarà a conèixer la setmana vinent a través dels canals oficials de l’Ajuntament.

La regidora de Participació Ciutadana, Eva Martín Martínez, ha valorat positivament la resposta ciutadana: “Tenint en compte que Sitges encara no té una cultura consolidada de participació en consultes com aquesta, el balanç és molt satisfactori. Continuarem treballant perquè la ciutadania pugui formar part de les decisions municipals més sovint”.

A la consulta estaven cridades a participar-hi 30.070 persones empadronades a Sitges majors de 16 anys, a data de 31 de març de 2025. El procés ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i s’ha desenvolupat amb diverses fases participatives prèvies: una audiència pública, la publicació de la informació tècnica a sitges.cat/carrers, un canal de suggeriments obert i una sessió informativa prèvia a l’obertura de la votació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local