Vilafranca impulsa la Comissió de Benestar Animal per fomentar la convivència i protegir els drets dels animals. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
07-05-2025 09:50
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquest dimecres 7 de maig se celebrarà la primera trobada de la Comissió de Benestar Animal de Vilafranca del Penedès, una iniciativa sorgida de l’acord entre l’equip de govern i el grup municipal de Vilafranca en Comú (VeC), amb l’objectiu de vetllar pels drets dels animals, promoure una tinença responsable i protegir la biodiversitat urbana.
La comissió estarà formada per representants de diversos serveis municipals, entitats animalistes locals, clíniques veterinàries i el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAD). El tinent d’alcalde i portaveu del govern, Miquel Medialdea, el regidor de Salut Pública, Jordi Junyent, i la regidora de VeC, Montserrat Romagosa, han presentat aquest migdia la iniciativa destacant-ne el caràcter participatiu i transversal.
Romagosa ha subratllat que el benestar animal “està intrínsecament lligat al benestar de les persones” i ha recordat que la creació de la comissió és fruit dels acords pressupostaris del 2024 i 2025, que també preveuen un augment de les ajudes a les entitats animalistes. Ha posat en valor, a més, la moció aprovada per unanimitat el 2023 que instava a actualitzar l’ordenança de tinença d’animals, a redactar un nou Pla municipal d’atenció als animals de companyia i a crear una Brigada de Protecció Animal.
Per la seva banda, el regidor Jordi Junyent ha remarcat la importància del treball conjunt amb les entitats i ha informat que la comissió, integrada per una quinzena de membres, es reunirà com a mínim dues vegades l’any. Entre les primeres tasques, destaca l’elaboració d’un Pla de Gestió de Colònies Felines per millorar les condicions dels gats de carrer i controlar-ne la salut. També s’abordaran qüestions com la lluita contra l’abandonament d’animals, noves campanyes d’identificació i esterilització, i la millora dels espais d’esbarjo per a gossos.
Amb aquest pas, Vilafranca es dota d’un espai estable de diàleg i acció per avançar cap a una vila més respectuosa amb els animals i amb la diversitat del seu entorn.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!