Després de la sequera

Vilanova i la Geltrú recupera basses, fonts i el reg de jardins després de la fi de les restriccions per sequera

L’Ajuntament reactiva progressivament els sistemes d’aigua amb criteris d’eficiència i sostenibilitat

Vilanova i la Geltrú recupera basses, fonts i el reg de jardins després de la fi de les restriccions per sequera. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú recupera basses, fonts i el reg de jardins després de la fi de les restriccions per sequera. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Després de mesos amb els llacs, fonts ornamentals i sistemes de reg aturats per l’emergència per sequera, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat la reactivació gradual d’aquests elements, un cop aixecades les restriccions. La recuperació es fa amb especial atenció a la seguretat sanitària i a l’eficiència en l’ús de l’aigua.

Segons ha explicat el regidor d’Espai Públic, Gerard Llobet, cada reactivació dels sistemes de reg implica una cloració preventiva i l’anàlisi de mostres d’aigua per evitar riscos com la legionel·la. Aquest procés ja s’ha completat en espais com els jardins de la Fàbrica Nova, la plaça de Josep Tarradellas, el passeig del Carme, el parc de Ribes Roges, la Masia d’en Cabanyes i els jardins de Mossèn Llaverias i Poch.

Pel que fa als elements d’aigua decoratius, s’han reomplert la bassa de la plaça de la Immaculada Concepció i les fonts del parc de Ribes Roges, al costat del circuit de trens. A la plaça de la Mediterrània, en canvi, les antigues basses s’han reconvertit en jardineres, com ja s’havia fet en una font del mateix parc de Ribes Roges.

Altres punts d’aigua estan pendents de reformes urbanístiques. És el cas del llac situat al costat de l’Oficina de Turisme, que es transformarà en un sorral dins la reforma del parc de Ribes Roges, o la bassa dels jardins Francesc Macià, que es manté buida a l’espera de reparació. El llac del parc Gumà i Ferran, que s’abasteix d’un pou i no es va buidar, s’està reomplint després de reparacions.

Aquestes actuacions formen part del compromís municipal amb la gestió responsable dels recursos hídrics i l’adaptació als efectes del canvi climàtic.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local