Flash

Les Serenates de la Geltrú celebren el desè aniversari

El cicle de música clàssica oferirà 4 concerts aquest mes de juny

Imatge de la promoció del cicle de concerts de música clàssica que es fan al pati del Castell de la Geltrú.

Imatge de la promoció del cicle de concerts de música clàssica que es fan al pati del Castell de la Geltrú.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El cicle de les Serenates de la Geltrú ha fet en aquest temps amb un públic molt fidel que asaboreix els seus trets característics i que omplen el pati del castell.

Les Serenates oferiran un total de quatre concerts, un cada divendres del mes de juny a partir de les deu de la nit, a excepció del divendres 23 de juny, vigília de Sant Joan.

El cicle de música portarà fins a la Geltrú dues formacions catalanes (Sforzinda, Claudi Arimany i Ofèlia Roca amb Toni Marsol i Ricardo Estrada) i dues d’àmbit internacional (Aufgang i Quartet de Cordes Estatal de Kazakhistan). Es tracta de formacions i solistes de prestigi, amb una trajectòria consolidada.

Com l’any passat, el cicle ha incorporat una formació que incorpora la música clàssica un llenguatge de tot experimental, música urbana, experimental i insòlita. Són els Aufgang, dos pianistes, un de Luxemburg i l’altre de Beirut, acompanyats d’un Dj.

Les Serenates també vol retre un petit homenatge aquest any a la figura de Amadeus Mozart, ja que enguany se celebra el 250è aniversari del seu naixement. Per això els dos últims concerts dels dies 16 i 30 de juny compten amb un programa del músic de Salzburg. Alhora, prèviament als esmentats concerts, a les 20.30h, s’oferiran dues conferències sobre la vida i obra de W.A. Mozart.


Programació:

•Concert 1

Divendres, 2 de juny, a les 22 hores
Castell de la Geltrú

SFORZINDA. LA MÀGIA DEL RENAIXEMENT
Joan Izquierdo • David Aijón • Andreu Brunat • Juan Manuel Granda • Joaquín Hernández • Joan Escoda • Anna Margules • Sara Parés

Conjunt de vuit flautes, que des dels seus inicis ve desenvolupant una activitat altament especialitzada: la interpretació de repertoris vocals renaixentistes de manera purament instrumental i sempre des de la notació original, amb un repertori inèdit i fascinant.

Joan Izquierdo forma part de diversos conjunts de música dels s. XIV i XV, barroca i contemporània. Actua com a solista amb l’acompanyament, tot sovint, de l’electrònica. És el director musical de Sforzinda.

David Aijón, intèrpret de flauta de bec i travessera en conjunts com Bach Vespers, The Mannes Camerata, Les sonnades i I musici de San Casiano. Desenvolupa una extensa labor com a productor musical.

Andreu Brunat, solista amb l’Orquestra barroca de Tarragona i la Sweelinck Barokorkest. Membre de diversos conjunts de cambra de música barroca i medieval.

Joan Escoda, membre del conjunt de música medieval Xantar. És professor a l’Escola Mpal. de Música de Vilanova i la Geltrú.

Juan Manuel Granda, membre del conjunt Antiqum XXI, especialitzat en cantata de cambra barroca. Ha format part dels conjunts Ars Nova, Conjunt Música Temprana i Andamarc.

Joaquín Hernández, flautista i clavecinista a conjunts com l’Orquesta del Conservatorio Superior de Sevilla, Ludicus Consort, In Illo Tempore, Agrupación Ensalada i l’Orquesta de Cámara de Huesca.

Anna Margules, solista i membre de diversos conjunts de cambra de música dels s. XIV i XV, barroca i contemporània.

Sara Parés, pertany a diversos conjunt amb els que aborda repertoris com la música medieval i dels s. XVII i XVIII.

• Concert 2

Divendres, 9 de juny, a les 22 hores
Castell de la Geltrú

AUFGANG
Francesco Tristano Schlimé, piano • Rami Khlaifé, piano • Aymeric Westrich, sàmplers i computadors

Francesco Tristanto Schlimé (Luxemburg, 1981) i Rami Khalifé (Beirut 1981) són dos talents avantatjats de la Juilliard School de Nova York. Schlimé i Khalimé, que no dubten en confrontar la música clàssica amb el jazz, han ofert diversos duos pianístics comptant amb la col•laboració de baixistes o percussionistes. En aquesta ocasió, improvisaran amb Aymeric Westrich, un dels últims talents que de l’escena electrònica francesa.
Aufgang han desenvolupat un llenguatge singular, inspirant-se en tendències oposades, des del jazz a la world - àmbit de la música oriental -, de l'herència barroca i clàssica a la garage house, del free al minimalisme. Creen estructures úniques i sorprenents.
Només sortir a l'escenari, s'estableix un diàleg inesgotable entre els músics: irrupció, desenvolupament i intercanvi de motius rítmics i línies melòdiques, introducció de noves idees, creació d'espais, tant aviat densos com aeris.
Es tracta d'una música urbana, experimental i insòlita, impregnada pel corrent de la música electrònica.
En conveni amb:
Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú

Mes informació:
www.joventutsmusicals.com


• Concert 3

Divendres, 16 de juny, a les 22 hores
Castell de la Geltrú

CLAUDI ARIMANY & QUARTET DE CORDES ESTATAL DE KAZAKHISTAN
Claudi Arimany – flauta • Aidar Toktaliyev – violí • Yermek Magavin – violí • Dastan Balagumarov – viola • Yermar Myntayev - violoncel

Claudi Arimany, considerat un dels solistes catalans més prestigiosos. Ha desenvolupat una intensa activitat com a solista. Ha actuat en concerts d’auditoris de diversos països d’Europa, EUA, Canadà i Japó.

Quartet de Cordes Estatal de Kazakhistan, creat el 1988 format per ex-alumnes de la A. Zhubanov Republican Music School, graduats al Kurmangazu Almaty Music Conservatory. Guardonats amb el primer premi del Concurs Internacional de Grups de Cambra Golden Autumn (1993) i guanyadors del Premi Sakharov (1994). Al IV Concurs Internacional per a quartets de corda Shostakovich (1996) van obtenir el premi especial i el Diploma Ogonyok Magazine.
Van rebre el Gran Premi i Prezident`s Cup al Concurs Internacional Shabut (2000). Recentment han estat guardonats amb el segon premi al V Concurs Internacional de Música de Cambra d’Osaka (Japó).
Guardonats amb el Gran Premi al Concurs Internacional Rovere d’Oro (San Bartolomeo) i el primer premi al Concurs Internacional Bellini (Itàlia). El 2004 obtingueren el segon premi en Concurs per Quartets de Corda Shostacovich de Moscou.

Mes informació:
www.claudiarimany.com

• Concert 4

Divendres, 30 de juny , a les 22 hores
Castell de la Geltrú

OFÈLIA ROCA, RICARDO ESTRADA & TONI MARSOL
Ofèlia Roca – soprano • Ricardo Estrada- piano • Toni Marsol – baríton

Soprano i pianista, acompanyats de baríton, interpretaran peces ben conegudes del compositor salzburguès W.A. Mozart.

Ofèlia Roca, professional de cant pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Ha ofert diversos recitals per tota Catalunya amb grups de cambra com el Quintet de trompes Cornicinum, amb vàries orquestres com l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Orquestra Centenari i interpretant oratoris com Stabat Mater de G.B.Pergolesi i Stabat Mater de F.Schubert.

Ricardo Estrada, professor superior de piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona . Ha acompanyat a un gran nombre de cantants entre els quals destaquem Inva Mula, Raquel Pierotti i Antonia Gandia, que l’han portat ha actuar a llocs com el Palau de la Música, el Liceu i el CCCB. Fundador i organitzador del concurs internacional per a joves intèrprets (JIC).

Toni Marsol, baríton que obté el Premi d´Honor en el Conservatori Superior de Música del Liceu. El seu repertori abarca diversitat d’èpoques, gèneres i autors. Membre del Cor de Cambra del Palau de la Música. La seva activitat concertística l´ha portat actuar per Espanya i Europa, amb orquestres com la Filharmonia de cambra de Barcelona, l´Orquestra Barroca Catalana o l´Orquestra del Teatre Lliure.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local