Flash

Benestar i Família signa un conveni per a la posada en funcionament d’un punt de trobada a Vilanova i la Geltrú

Aquest nou servei serà de titularitat i gestió compartida entre el Departament i un consorci local i comarcal de serveis a les persones

La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, i l'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, durant la signatura del conveni.

La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, i l'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, durant la signatura del conveni.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El punt de trobada de Vilanova i la Geltrú, que es posarà en funcionament al mes de setembre, és de titularitat i gestió compartida entre el Departament de Benestar i Família, els ajuntaments i el consell comarcal, que conformen un consorci que assumeix tant el local i el seu manteniment, com la gestió del servei. Amb un model semblant ja funcionen els punts de trobada del Prat de Llobregat i de Lleida, i s’està gestionant la posada en funcionament de diversos punts de trobada a les ciutats de Girona, Figueres, Reus i Tortosa.

Actualment hi ha en funcionament un total de 14 punts de trobada a Catalunya. Existeixen quatre punts de trobada de titularitat i gestió del Departament de Benestar i Família a Barcelona; de cinc punts de trobada més de titularitat local que compten amb el suport del Departament a Sabadell, Terrassa, Mollet del Vallès, Granollers, Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola del Vallès; i del punt de trobada de titularitat privada que compta amb l’ajut del Departament a Vic.

L’objectiu del Departament de Benestar i Família és el desplegament del projecte de punts de trobada d’una manera progressiva a tots els partits judicials fins a la total cobertura del territori de Catalunya. La finalitat és establir una xarxa d’espais professionals amb capacitat i rigor per atendre, informar i valorar situacions que afecten a les formes adequades de protecció dels infants, la incidència dels conflictes familiars, de la manca de la cura adequada en les seves vides, l’abús i el maltractament, la violència familiar i de gènere.

En les situacions judicials, els punts de trobada serveixen per valorar les característiques i la incidència en la vida de l’infant de la relació parental sotmesa a control, així com l’aportació d’informació per valorar el nucli familiar més idoni per a la permanència dels infants. En les situacions de tutela, a més, els punts de trobada permeten ajudar a la reconstrucció dels vincles trencats en situacions anteriors, així com ajudar en la reconstrucció de les funcions parentals.

Les situacions a les que es dóna resposta des dels punts de trobada són:

L’intercanvi dels infants entre les parelles que es troben en punts crítics de tensió, en un espai positiu i en un context acollidor.
La limitació judicial de la proximitat entre els membres de la parella mentre es mantenen els temps de convivència separada o les visites.
Les visites limitades i sota supervisió professional per mandat judicial.
Les visites limitades i supervisades o en fase de construcció dels vincles familiars per mandat de l’administració protectora.


Els objectius generals dels punts de trobada són:
Reduir l’impacte de la conflictivitat de la parella en les seves vides, evitant ocasions per a la confrontació.
Ajudar a l’infant a gestionar adequadament les tensions que descobreix en la vida dels adults.
Ajudar-li en la gestió de les fidelitats contraposades.
Descobrir l’interès superior del menor, fomentar que s’escolti el que sent, pensa i viu.
Fer possible que decideixi com vol relacionar-se.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local