El llibre es va presentar durant la festa major del Vinyet de Sitges. fdg/rita lamsdorff
VD |
08-08-2006 22:08
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Lobra comprèn un llarg període que sinicia als segles II i III a.C. i finalitza a lactualitat. La publicació reflecteix els grans vincles que ha tingut sempre la població de Sitges amb la zona del Vinyet, amb un marcat accent religiós. El llibre està dividit en quatre parts, que recullen les primeres troballes arqueològiques del Vinyet a la zona de Solicrup, la història del Santuari, la llegenda de la troballa de la Verge, i lexpressió de la devoció dels feligresos, en forma dexvots. Una manifestació artística dels creients, que demanaven a la verge la seva intervenció per curar malalties i dolors.
Diferents especialistes i investigadors en els àmbits de larqueologia i de la història locals shan encarregat de donar cos i forma a aquest llibre, mentre que els dibuixos del sitgetà Lluís Albors il·lustren els seus textos.
Lalcalde Jordi Baijet i el president del Consorci del Patrimoni de Sitges Antoni Sella van ser els encarregats de presentar la publicació el passat dissabte, dia de la Mare de Déu del Vinyet, després de la solemne missa concelebrada de les onze del matí a lErmita del Vinyet.
El proper 29 de setembre, en el marc dels actes de les Jornades Europees del Patrimoni, es realitzarà una nova presentació del llibre El Vinyet, el lloc i el santuari al Museu Maricel, amb la participació dalgunes de les persones que hi han col·laborat com Joan García Targa, Francesc-Xavier García Marqués, Víctor Revilla, Magí Miret, Ignasi Maria Muntaner, Blanca Giribet o el mateix Antoni Sella, que explicaran el procés de recerca de la documentació que hi figura en lobra.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!