Flash

La Generalitat adjudica a la Confraria de Pescadors de Vilanova l’explotació de la llotja local

Uns pescadors seleccionen els escamarlans al moll de Vilanova. FdG

Uns pescadors seleccionen els escamarlans al moll de Vilanova. FdG

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest procés s’ha realitzat mitjançant un concurs públic per adjudicar les concessions d’explotació de 12 naus de venda de peix a 12 Confraries de pescadors, distribuïdes de nord a sud del litoral català. El termini de les concessions és per a 20 anys, i es podrà prorrogar en 5 anys més. Així, les Confraries de Pescadors seran les encarregades de gestionar, explotar, mantenir i potenciar aquestes llotges. D’altra banda en les noves concessions, un cop exhaurides les anteriors després de 15 anys, s’inclouen novetats importants en matèria mediambiental i de sostenibilitat, sanitat i higiene i seguretat amb l’objecte de garantir una bona gestió de les instal·lacions.

Les confraries concessionàries assoleixen el compromís de col·laborar, per una banda, adoptant sistemes per gestionar els residus generats a través de l’activitat pesquera i, per l’altra, implant sistemes de gestió ambiental que siguin compatibles amb els requisits de les normes ISO 14001. Tanmateix adoptant la millor tecnologia disponible per al control de possibles fonts contaminants, i la millora contínua dels seus productes i processos.

D’altra banda, les Confraries hauran d’adoptar mesures per fomentar la formació en gestió ambiental i dur a terme accions amb l’objectiu de conscienciar en el respecte pel medi ambient i, a més, divulgar les bones pràctiques mediambientals entre els pescadors. El concessionari haurà de tenir molta cura amb el tractament de residus, olis usats i agües de sentina, així com amb el reciclatge del envasos. Per la seva banda, Ports de la Generalitat ha posat a disposició de les instal·lacions pesqueres els equipaments per recollir els olis usats procedents dels motors dels vaixells pesquers, així com els mòduls per recollir les aigües de sentina i les aigües residuals de les embarcacions.

En matèria de sanitat e higiene les persones que treballen amb els productes pesquers dins de les instal·lacions hauran de disposar de la formació adequada, aportant el carnet corresponent de manipuladors d’aliments, i vestir de forma adient, tal com assenyala la normativa vigent.

El concessionari durà a terme el control de desembarcaments, i de la pesca comercialitzada, elaborant estadístiques per espècies, volum i pes, acomplint la normativa en matèria de talles mínimes i èpoques de veda biològica. En relació a les embarcacions forànies, aquestes necessitaran autorització per desembarcar el peix a la llotja.

D’altra banda, les Confraries s’encarregaran del servei de vigilància i control de la nau de venda de peix.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local