VD |
22-11-2006 00:50
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Elisabeth Kübler-Ross (1926-2004) ha viscut una vida completament inusual. Va néixer amb molt poques possibilitats de sobreviure: tercera germana bessona a la Suïssa dels anys vint. Va estudiar medicina, tot i la negativa de la seva família, i va lluitar per ser reconeguda com a dona metge, primer, dins el seu país i, després, com a psiquiatra als EUA.
Lany 1969, a través del seu treball amb pacients moribunds a Chicago va escriure el seu primer llibre que la va fer mundialment famosa, Sobre la mort i els moribunds. Des de llavors, ha publicat més duna dotzena de llibres i ha organitzat incomptables tallers i conferències arreu del món. Va ser la primera psiquiatra que va descriure les fases de la mort: pànic, negació, depressió, pacte i acceptació, que es van convertir en un clàssic de la psiquiatria. La seva màxima aspiració, però, la va trobar sempre amb els nens. Elisabeth afirmava que els més petits eren, sens dubte, també els més valents a lhora dencarar la mort, els que comprenien millor que aquesta era un alliberament.
Gran part del documental se centra en una entrevista personal a la increïble i infatigable Elisabeth a la seva casa dArizona. Com viu els seus últims dies de vida? Com veu la seva vida i la seva carrera? Com encara la seva pròpia mort? A través daquestes converses el film retorna a la seva vida i treball a Suïssa i als EUA. Hi apareixen també amics, companys, familiars i, sobretot, les seves germanes bessones. Pionera en lestudi de la mort i una de les veus que des del món científic ha defensat amb més vehemència la idea que la consciència sobreviu la fi del cos. Milers de famílies a qui la doctora Kübler-Ross va ajudar a encaixar la mort dels seus éssers estimats tenen un deute pendent amb aquesta dona, diminuta i energètica.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!