Flash

Es presenta el Sitges Dona en Xarxa per coordinar els diferents agents implicats i promoure estratègies preventives en casos de violència de gènere

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Coordinar els agents socials, policials, judicials, sanitaris i associatius per oferir una resposta integral a la problemàtica generada per la violència de gènere. Sota aquesta premissa s’ha creat la Xarxa d’Actuació Integral en casos de violència de gènere, amb la finalitat d’actualitzar el protocol d’intervenció, dissenyar els circuits interns municipals en coordinació amb el Centre d’Atenció a la Dona i assumir l’atenció i l’acompanyament de les dones víctimes de violència de gènere.

El Sitges Dona en Xarxa compta amb la participació del Centre d’Atenció Primària (CAP), l’Hospital Comarcal Els Camils, la Policia Local, la Guàrdia Civil, el jutjat específic per a violència de gènere de Vilanova i la Geltrú, el departament de Benestar Social de l’Ajuntament i l’Associació de Dones de Sitges, tot coordinat des del Sitges Dona, el centre d’informació i de recursos per a dones, a través dels seus serveis d’acollida i d’atenció psicològica i jurídica. Aquesta xarxa ofereix una resposta coordinada i multidisciplinar a les necessitats de les dones que pateixen violència de gènere o per prevenir que la pateixin i, a més a més, compta amb el servei de teleassistència mòbil, a través de la Creu Roja.

A Sitges s’han enregistrat aquest any 104 denúncies, 72 ordres de protecció i 27 d’allunyament en relació a aquesta problemàtica. Els motius d’atenció són diversos, però la majoria deriven de casos de violència de gènere i de conflictes de parella. Gairebé un 60% dels casos de violència de gènere són per violència psicològica, mentre que el 30% són per violència física. La majoria de les dones són de nacionalitat espanyola (les estrangeres suposen el 27%), d’entre 20 i 65 anys, i majoritàriament amb estudis de formació professional i que viuen en parella o soles. Aquestes dades suposen només una aproximació perquè, segons la regidora Mercè Espada, moltes dones encara no denuncien ni acudeixen als centres especialitzats per por, per vergonya o per manca de confiança. Aquestes dones poden tardar anys abans d’adoptar qualsevol tipus de decisió per sortir de la situació de violència. Per això, és molt important que puguin tenir fàcil accés al suport psicològic, imprescindible per iniciar la seva recuperació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local