Presentació del protocol d'accions contra la violència de gènere.
Solblau |
27-11-2006 20:16
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La regidora d'Educació, Formació, Ocupació i Plans d'Equitat, Infància i Adolescència, Míriam Espinàs, ha iniciat la seva intervenció recordant i homenatjant el ciclista vilanoví Isaac Gálvez, mort aquest cap de setmana a Bèlgica. Isaac Gálvez, ha dit Míriam Espinàs, era una persona conscienciada amb la violència de gènere i va participar, com d'altres personalitats destacades de la ciutat, en una campanya de sensibilització contra la violència de gènere que va fer l'Ajuntament de VNG l'any 2001.
Sobre el Protocol contra la Violència de Gènere, Míriam Espinàs ha explicat que anualment hi ha gairebé un centenar de casos de violència de gènere a la ciutat. En aquesta qüestió, però les xifres no són el més important, ja que segons la regidora de Plans d'Equitat, ni que només hi hagués un únic cas a l'any, no es deixaria de treballar per eradicar aquesta xacra social. Míriam Espinàs ha manifestat que, per elaborar aquest protocol ha calgut un treball coordinat amb tots els professionals que hi estan implicats, des de diferents àrees de l'Ajuntament com Serveis Socials i Salut, Comunicació, Cultura o la Regidoria de Plans d'Equitat, a altres agents com per exemple l'estament judicial, els cossos de seguretat o els professionals mèdics de l'Hospital de Sant Antoni Abat.
Amb la voluntat de donar una atenció molt àmplia i coordinada a les dones víctimes d'aquest tipus de violència, s'ha elaborat el protocol on s'estableixen els criteris propis d'actuació en el nostre municipi.
En relació al protocol sobre violència de gènere, elaborat anteriorment pel Consell Comarcal del Garraf, la regidora de Plans d'Equitat ha manifestat que el document de VNG incorpora la nova Llei Orgànica sobre Violència de Gènere, una llei que contempla l'atenció integral, des de tots els àmbits implicats, a les víctimes de la violència de gènere.
A la presentació d'aquest Protocol d'Accions també hi assistit l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, qui ha afirmat que la violència de gènere no és un tema sectorial sinó que afecta totes les Regidories de l'Ajuntament de VNG i tota la societat.
Joan Ignasi Elena ha manifestat que el repte i el compromís de l'Ajuntament és canviar els actuals valors d'una societat excessivament patriarcal que en ocasions veu la dona com un ésser dèbil a qui es pot maltractar. En aquest sentit, l'alcalde de VNG ha assegurat que l'Ajuntament estarà al costat de les dones víctimes d'aquest tipus de violència i els donarà l'ajut necessari per sortir d'aquest vincle, ja sigui amb assessorament legal, assistència sanitària o buscant-los oportunitat de futur laboral, a través del Centre de Formació Ocupacional La Paperera.
L'alcalde de VNG, ha finalitzat la seva intervenció emplaçant la ciutadania a un repte de fer la nostra societat més decent, canviant alguns comportaments i valors masclistes que encara es donen avui en dia. Així mateix, Joan Ignasi Elena ha encoratjat la ciutadania a no ser còmplice, amb el nostre silenci d'aquests valors que encara estan tan estesos a la nostra societat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!