Flash

Sitges clou els actes commemoratius de l’arribada de Bernat de Fonollar amb una conferència sobre la caiguda dels templers

Marc Martínez Rex fa un repàs de l’orde militar dels templers, a partir d’edificis i d’espais històrics que es conserven

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Afeccionat a la història medieval, Martínez Rex va abordar la trajectòria d’una orde militar, els templers, que van tenir un gran poder econòmic i religiós en els moments culminants de l’època medieval.

Molts dels castells, dels edificis i de les esglésies que es conserven dels segles XII, XIII i XIV són l’últim testimoni dels templers. L’orde, de caràcter militar, va ser creada amb l’objectiu d’ajudar als peregrins que anaven a visitar els llocs sants. Al llarg dels anys, els seus integrants van assumir un gran poder econòmic i social que van mantenir fins a la seva dissolució als inicis del segle XIV. Malgrat tot el que es coneix sobre els templers, els especialistes en història medieval asseguren que encara hi ha molts interrogants per resoldre sobre aquesta col·lectivitat.

Durant la xerrada, Martínez Rex va presentar un recull de més d’un centenar de fotografies sobre l’època dels templers, realitzades durant tres anys en diferents indrets de Catalunya i d’Aragó.
Aquesta conferència va posar el punt i final al cicle d’activitats culturals, organitzat per l’Ajuntament de Sitges, el Grup d’Estudis Sitgetans i l’Institut d’Estudis Penedesencs amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges i de la Biblioteca Santiago Rusiñol, amb l’objectiu de commemorar els 700 anys de la presa de possessió del castell de Sitges per part de Bernat de Fonollar, viceprocurador del rei Jaume II i senyor de Sitges i de Campdàsens fins el 1326.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local