VD |
20-12-2006 22:20
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Durant el primer semestre de l'any 2006, un total de 44.455 persones han realitzat una visita guiada en alguna de les 9 Rutes del Modernisme prop de Barcelona, el que significa un increment del 15,5% en relació al mateix període de l'any passat, que va ser de 35.596 persones. Per tipologies de públic, el 34% han estat visitants individuals, el 26% estudiants, el 19% persones de la tercera edat i la resta, 21 %, altres públics. Pel que fa a la procedència dels visitants, el 48% són de poblacions de la província de Barcelona, el 21 % d'altres poblacions catalanes, el 13% procedents de l'Estat i el 3% de l'estranger.
Aquest índex de creixement constant, tant pel que fa al nombre de visitants com per la ratio visitant/ruta, s'ha anat consolidant al llarg dels tres darrers semestres, dada que confirma l'interès que segueixen despertant les rutes modernistes, més quan en els darrers temps s'ha incrementat molt notablement l'oferta general de turisme cultural tant a la ciutat de Barcelona com a les seves rodalies i que queda ja llunyà l'efecte Any Gaudí celebrat al 2002.
Els itineraris amb un nombre més elevat de visitants han estat Gaudí i la Colònia Güell amb 11.683 persones, La Ruta del Modernisme de Reus, amb 11.342 i els Jardins Artigas de la Pobla de Lillet, amb 7.816 persones.
Les 9 Rutes del Modernisme prop de Barcelona que inclouen un total de 15 itineraris diferents, són: Sitges en el temps del Modernisme, Terrassa, industrial i modernista, El Modernisme d'estiueig al Vallès Oriental, El Modernisme a L'Alt Penedès. Un tomb entre vinyes, Modernisme al Maresme. El llegat de Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, L'Alt Berguedà: El Modernisme a la natura, El Baix Llobregat: de Gaudí al modernisme popular, Manresa, Modernisme i Art Déco i Reus, la ciutat de Gaudí.
Cadascuna d'aquestes rutes presenta un tipus de Modernisme de caràcter específic, com cases d'estiueig, arquitectura vinculada a la indústria o al món del vi, l'art del Modernisme o les cases dels indianos i amb uns personatges que els aporten una personalitat singular, com ara Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch o Gaudí que coexisteixen amb d'altres noms no menys remarcables com Raspall, Oms i Ponsa, Jujol o Cèsar Martinell, que coexisteixen amb creadors modernistes que utilitzen altres arts com a forma d'expressió (Rusiñol, Cases, Llimona, Enric Morera). Aquestes rutes també poden ser seguides de forma lliure a partir d'una sèrie de guies en paper o en format electrònic que han estat editades com a suport als visitants.
Cal recordar que aquest mes de desembre, la Diputació acaba de publicar el llibre 'Modernisme a l'entorn de Barcelona. Arquitectura i paisatge' un exhaustiu estudi realitzat per Raquel Lacuesta, cap de la Secció Tècnica d'Investigació, Catalogació i Difusió del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació i Xavier González Toran amb fotografies inèdites de Lluís Casals. El llibre es troba a la venda a la Llibrerai de la Diputació.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!