Garraf

El Consell Comarcal del Garraf participa en el desenvolupament del projecte Pre-Atenea

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Àrea d’Ordenació territorial i Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal del Garraf, en el marc del Pacte Territorial per a l’Ocupació del Garraf i a partir de les dades de l’Observatori del Mercat de treball i les dades dels serveis d’Intermediació dels Ajuntaments de la comarca, realitzarà l’estudi de diagnosi del projecte pre-Atenea a la comarca.

Per realitzar aquest projecte la Diputació de Barcelona presta suport econòmic i tècnic als territoris que hi participen a través de l’ Associació SURT.

Per a la realització d’aquesta diagnosi és imprescindible fer treball de camp, tant des del vessant dels grups de dones, amb l’objectiu d’identificar les necessitats, les demandes, els obstacles i l’ocupabilitat que presenten, com des del vessant de les empreses, amb l’objectiu de detectar la seva disposició per incorporar mesures que fomentin la igualtat d’oportunitats.

El Pla de treball per a l’anàlisi diagnòstica consisteix en l’anàlisi dels grups diana i l’anàlisi del teixit empresarial. L’anàlisi dels grups diana o grups d’incidència del projecte es centra en tres grups:

• Dones menors de 30 anys amb titulacions universitàries però sense experiència laboral.
• Dones majors de 40 anys que tenen una trajectòria professional consolidada que s’han quedat sense feina i tenen serioses dificultats, degut a la seva edat, per reincorporar-se al mercat laboral en les mateixes condicions de qualificació professional.
• Dones immigrades amb titulacions universitàries obtingudes en els seus països d’origen i amb dificultat de trobar feines qualificades.






Una vegada detectats aquests grups a través dels serveis d’intermediació de la comarca es procedirà a seleccionar 10 dones de cada grup i seran aquestes 30 dones representatives amb les que es treballarà per tal d’elaborar la diagnosi a través de 3 tallers, un per cada grup diana amb 10 dones per grup i entrevistes personalitzades a les 30 dones.

Pel que fa a l’anàlisi del teixit empresarial, aquest s’enfoca en dues direccions, d’una banda la disposició a incorporar mesures per a la igualtat d’oportunitats que tenen les empreses i d’altra, les possibilitats de contractació de dones corresponents als grups d’incidència del projecte. Aquesta part del treball de camp consisteix en la selecció de 10 empreses a partir dels serveis de prospecció empresarial dels ajuntaments de la comarca i d’acord amb un doble criteri: empreses representatives de l’estructura productiva del territori que tinguin possibilitat d’incorporar dins les seves plantilles dones amb qualificació mitjana i superior, i empreses amb ocupacions tradicionalment no feminitzades (amb baixa presència de dones).

A partir de l’objectiu general que és realitzar una experiència pilot en una mostra dels Serveis Locals d’Ocupació es pretén elaborar eines i definir metodologies d’actuació per a la inserció. Facilitar eines per a sensibilitzar les empreses, oferir eines als tècnics i tècniques dels Serveis Locals d’Ocupació i afavorir la inserció laboral dels grups diana, millorant la seva ocupabilitat.

Els resultats d’aquest projecte Pre-atenea seran el punt de partida del projecte Atenea que se centrarà en afavorir la contractació, en ocupacions no feminitzades, de dones amb perfils formatius alts.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local