VD |
11-03-2007 20:10
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Dilluns es va aprovar per unanimitat l´estudi de viabilitat del projecte, que implica el Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, ADIF i l´Ajuntament. Després d´aquest pas endavant, el proper serà rebre, en el termini d´un any, un projecte, sufragat pel Ministeri de Foment, que determini com haurà d´efectuar-se la integració de les vies del tren al seu pas pel nucli urbà de la vila per acabar amb la divisió històrica del municipi.
A partir d´aleshores, l´objectiu serà estudiar les vies de finançament de les obres, les quals podrien començar el 2011 i finalitzar el 2017. Jordi Baijet va agrair el paper reivindicatiu de la societat civil, la seva participació i la seva comprensió davant del projecte més important dels darrers temps de la vila de Sitges, ja que millorarà encara més el municipi. També va destacar el fet que aquest equip de govern hagi aconseguit aquest pas tan important pel futur desenvolupament de la vila, amb un treball constant i molt efectiu.
Tenint en compte el model territorial previst en el nou Pla General, aprovat per 20 dels 21 regidors del Consistori i que minimitza l´efecte barrera del traçat actual en l´estructura urbana de la vila, l´objectiu d´aquest estudi és millorar la integració urbana de les infrastructures ferroviàries existents, potenciar la qualitat ambiental de l´entorn i facilitar la connexió entre les diferents parts del nucli urbà.
En la redacció de l´estudi d´integració de la línia ferroviària de Sitges, contractat i finançat pel Ministeri, es contemplaran diverses alternatives per a la seva integració, el grau d´afectació de les alternatives proposades al trànsit ferroviari existent i previst, i s´analitzaran les possibilitats d´ingressos per al finançament de l´operació a partir de plusvàlues urbanístiques.
A més a més, aquest protocol estableix la creació d´una Comissió de Seguiment formada per l´alcalde de Sitges, el director general de Ferrocarrils del Ministeri de Foment, el director general de Ports i Transports de la Generalitat de Catalunya i el director gerent de Patrimoni d´ADIF per vetllar pel compliment de les obligacions subscrites per totes les administracions implicades.
A més a més, durant la sessió plenària, el tema del ferrocarril va tornar a ser present en l´apartat de mocions, però per aspectes relacionats amb els serveis. CDC va presentar una moció, que va ser recolzada per tota la corporació, en la que es denunciava la situació actual del servei de rodalies en el seu pas per Sitges i es demanaven solucions.
A la moció també es va incloure la menció de les importants gestions que estan fent els alcaldes de Sitges, de Sant Pere de Ribes, de Vilanova i de municipis de l´Alt Penedès per solucionar aquesta problemàtica existent. Entre les demandes exposades, Nou Horitzó va demanar que arribés fins a Sitges el servei alternatiu d´autobusos que ADIF va instal·lar a Vilanova i la Geltrú.
El ple també va aprovar diferents encomanes d´obres a l´empresa municipal Sitges Model XXI, els comptes anuals de l´ermita del Vinyet, la modificació del conveni amb els propietaris del Centre Comercial Oasis per donar suport econòmic a les obres d´arranjament del sector, el projecte d´urbanització de l´entorn de la Piscina municipal, el projecte executiu de les pistes de botxes (petanca) al Parc del Rocar, la creació del servei municipal del Centre Obert El Rusc i l´autorització per a què l´AMTU representi la vila en el procés de negociació amb la Generalitat del conveni de millora del transport públic col·lectiu urbà de Sitges.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!