VNG

El mosquit tigre colonitza el centre de Vilanova

L'Ajuntament ha detectat els primers exemplars del mosquit al nucli urbà i insisteix als ciutadans que prenguin mesures per evitar la propagació

El mosquit tigre.

El mosquit tigre.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Després dels avisos que s'han rebut en les darreres setmanes per la presència del mosquit tigre al centre de la ciutat, l'Ajuntament s'ha tornat a posar els piles i ha començat a recordar als ciutadans que no es pot baixar la guàrdia davant d'aquesta espècie. El consistori recorda que és important prendre una sèrie de mesures per controlar la proliferació de les colònies que fins ara estaven localitzades a les urbanitzacions, especialment a la Collada i Fondo Somella.

La regidoria de Serveis Socials i Salut recomana establir uns hàbits senzills, com evitar acumulacions d’aigua, per petites que siguin, sobretot a l’aire lliure. La principal recomanació és la no deixar aigua estancada a les terrasses, balcons i jardins per poca que sigui: ni als plats dels testos, encara que per evitar que les plantes es morin deshidratades, es pot mantenir aigua al platet buidant-lo, com a molt, cada dos dies. L'Ajuntament també ha demanat que tothom estigui pendent que els desaigües evacuen bé i que ningú deixi recipients on pugui acumular-se aigua en cas de pluja, encara que aquest estiu estan sent escasses.

Per aquells que no han arribat a temps de posar en pràctica totes aquestes recomanacions municipals i que ja han patit una picada del mosquit tigre, hauran comprovat que les farmàcies han començat a comercialitzar medicaments i repelents contra aquesta espècie de mosquit. Amb tot, el tractament per una picada del tigre és el mateix que per la resta de picades de mosquits, encara que en aquest cas dura més i fa més mal.

El mosquit tigre és de mida petita, de color molt fosc, casi negre, amb unes bandes de color blanc platejat a les potes i una ratlla blanca a l'esquena que baixa des del cap fins al tòrax. Fan niu en masses d'aigua artificials petites i estancades que els recorden el seu hàbitat original: bidons, gerros, plats de testos, cubells o altres tipus de recipients. La seva activitat és principalment a l'exterior de les cases.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local