VNG

S'aprova el projecte d'urbanització global de Masia d'en Barreres II

El govern minicipal en destaca l’objectiu de minimitzar la contaminació ambiental, una assignatura pendent a la zona

La Junta de Govern aprova el plec de clàusules per a l'execució de les obres, valorat en uns 5.900.000 euros. fdg/ carles castro

La Junta de Govern aprova el plec de clàusules per a l'execució de les obres, valorat en uns 5.900.000 euros. fdg/ carles castro

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha destacat aquest matí en la roda de premsa de l’equip de govern que la urbanització de la Masia d’en Barreres, juntament amb les ja aprovades del sector del Llimonet, suposa el tancament d’aquesta part del nord de la ciutat. Per la seva banda, la primera tinent d’alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, afirma que es resoldrà la situació d’emissió de partícules i contaminació al barri del Tacó. Iolanda Sanchez ha explicat que, d’una banda, el fet que s’urbanitzin els vials ja evitarà en bona part l’aixecament de pols, i de l’altra, assegura que l’Ajuntament disposarà d’un instrument normatiu, les autoritzacions ambientals, per fer seguiments de les emissions de partícules de les indústries de la zona.

En la mateixa línia, el regidor d’Urbanisme i Planejament de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Martorell, considera que “amb aquesta actuació s’endreçarà finalment aquesta zona industrial propera a la variant. Amb el projecte s’ordenaran els vials i els terrenys de les empreses que hi treballen i es destinarà una part a espai verd. Aquesta mateixa ordenació de vials asfaltats permetrà reduir una part de la pols que generen el transport de materials actualment en aquell sector”.

L’execució d’aquest pla era un dels compromisos que l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú havia adquirit amb els veïns del Tacó per reduir la generació de partícules en suspensió a la zona. En aquest sentit, una novetat important que presenta aquest projecte és que vol contribuir el mínim possible a la contaminació de l’aire mentre durin les obres. Per això, en el plec de clàusules, tal i com es va fer amb el plec de licitació del Llimonet 2 i 3, es puntuen les propostes que minimitzin la generació de pols mentre durin les obres i les certificacions de respecte mediambientals de les empreses que hi vulguin treballar.

PIVSAM ha redactat per encàrrec de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el Projecte d’Urbanització Global del Sector Masia d’en Barreres II. Aquest sector està situat al nord de la ciutat, al nord de la variant Sitges-Cubelles (carretera C-31) i a l’oest de la carretera C-15 de Vilanova i la Geltrú a Vilafraca del Penedès, amb límits coincidents amb el sector existent Masia d’en Barreres I. La superfície del sector Masia d’en Barreres II és superior a 17 hectàrees, dedicades pràcticament en la seva totalitat al desenvolupament d’activitats industrials.

El projecte que es presenta contempla entre d’altres actuacions:

-La prolongació del pas del Torrent de Santa Magdalena sota la C-15 per permetre el desenvolupament de la vialitat prevista al Pla Parcial (avinguda del Coll d’en Ferran)

- La correcció dels talussos i de la secció del Torrent de Santa Magdalena per assegurar la seva capacitat hidràulica.

- El tractament dels talussos i dels marges de l’esmentat torrent amb esculleres i malla tridimensional amb hidrosembra per al control de l’erosió.

- Creació d’un itinerari per a vianants i bicicletes que discorre per la zona verda adjacent a la C-15, que es condiciona per a esdevenir un espai d’esbarjo, i que comunica la zona esportiva municipal al sud de la C-31, l’àrea lúdica del sector Masia d’en Barreres I i el carril bici del sector Masia d’en Frederic mitjançant el passeig de l’Avinguda del Coll d’en Ferran.

-L’execució de la xarxa viària definida al Pla Parcial corresponent.

Pel que fa referència a aquest darrer aspecte, cal destacar que el sistema viari que es desenvolupa té una estructura circumval·lant per tal d’organitzar de la manera més eficient possible el trànsit rodat dins del sector, així com les seves connexions amb la xarxa viària de la ciutat i els sectors veïns.

Les obres d’urbanització objecte del projecte es realitzaran en un sector amb indústries existents i en activitat. Per aquesta raó, durant l’execució de les obres es garanteix l’accessibilitat de trànsit rodat i de persones a les parcel·les, de manera que les activitats de les indústries preexistents no es vegin afectades.

Finalment, al projecte també s’aborda la construcció de totes les xarxes de serveis necessàries pel bon funcionament del sector. Aquestes xarxes són les següents:

o Xarxa separativa de clavegueram (pluvials i residuals)

o Xarxa d’abastament d’aigua potable

o Xarxa de reg

o Xarxes elèctriques de mitja i baixa tensió

o Enllumenat públic

o Xarxa de telecomunicacions

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local