SITGES

Ramon Sanvisens, protagonista a l’edifici Miramar

La inauguració d’aquesta mostra s’emmarca en els actes de celebració del Dia Internacional de l’Artista cada 23 d’octubre

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’art i la cultura formen una part important del passat, el present i el futur sitgetà, i la celebració cada 23 d’octubre del Dia de l’Artista és un reconeixement dels ciutadans a l’aportació dels artistes.

En el marc de celebració d’aquesta efemèride, aquest dissabte a les 20 hores s’inaugura a l’edifici Miramar la mostra “Ramon Sanvisens (1917-1987). Exposició antològica”, organitzada per l’Ajuntament de Sitges dintre del seu programa anual d’exposicions.

Aquesta antològica permetrà veure paisatges, marines i jardins, autoretrats, retrats, natures mortes i flors, i nu, figures i altres temes de l’artista.

Nascut el 1917 a Barcelona, on va morir el 1987, Sanvisens va ser un destacat pintor paisatgista i muralista, amb una obra extensa i qualitativa, influïda per diversos corrents artístics com l’impressionisme, el cubisme, el fauvisme i l’expressionisme, i utilitzant diferents tècniques com l’aquarel·la, al pastel o a l’oli.

Format a l’Escola de Belles Arts de Barcelona i deixeble de Joaquim Mir, alguns crítics consideren que Sanvisens va fer de pont entre la generació postmodernista i la pintura catalana de la segona meitat del segle XX.

Al marge de ser un excel·lent pintor i un personatge carismàtic, Sanvisens era un bon pedagog i va crear a Barcelona el 1949 l’Escola d’Art Sanvisens que, actualment i seguint el seu exemple, continua transmetent uns coneixements i una filosofia de l’art els més neutres possibles, aplicant un mètode basat en l’aprenentatge de l’ofici i en la solidesa i claredat dels conceptes teòrics.

Per a Sanvisens, Sitges no fou només l’indret en què composà alguns dels seus referents mítics com el carrer Major, les sardanes a La Ribera, les barques o la platja coronada amb el penyal de La Punta. La seva relació amb la nostra Vila va anar més enllà, disposant de casa i taller a Sitges des de 1974 i organitzant el 1979 la primera d’un seguit d’exposicions individuals a la Galeria Àgora 3.

A més a més, el mateix artista va ser l’iniciador del premi pictòric que, amb el seu nom, actualment lliurat cada any en el marc de la tradicional Nit de Premis Sitges i que ja compta amb una vintena d’edicions, pretén promoure i difondre la pintura a Sitges, beneficiant els artistes novells i la Vila.

La mostra “Ramon Sanvisens (1917-1987). Exposició antològica” romandrà oberta fins el proper 9 de desembre, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local