SITGES

Sitges s’adhereix al Pacte per a la Convivència Nocturna

Entre d’altres punts, el Ple també va validar tràmits necessaris per reformar el Mercat municipal o la taxa d’ocupació del domini públic.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En la tramesa dels informes de control financer de les empreses municipals Sitges Model XXI i Sitges Esdeveniments de l’exercici 2006, l’oposició va mostrar novament el seu desacord amb els seus models de gestió, mentre que la regidora de Promoció Econòmica Carmen Prat va explicat que, tot i no tenir l’obligació de fer auditories ni de presentar-les al ple, l’actual govern (PSC-ICV) ho fa i va emplaçar a debatre els comptes en el Consell d’Administració de les pròpies empreses.

En el marc de la dedicació des de l’any 2004 de l’Ajuntament de Sitges de l’1% del seu pressupost d’impostos directes a finançar projectes d’ajut al desenvolupament de pobles del Tercer Món, es va aprovar la concessió de 61.315 euros a projectes en matèria de cooperació al desenvolupament a entitats de fora de la vila com el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a la Fundació Ulls del Món, a la Fundació Educació Solidària Escola Pia, a l’Associació Catalana del Poble Saharauí, a la Fundació Vicente Ferrer, a la Creu Roja Catalunya, a la Fundació Privada per l’Alimentació, la Nutrició i la Gastronomia Sosteniblei a Tale-Talamo.

El Ple també va acordar adherir-se al Pacte per a la Convivència Nocturna signat per l’Associació Catalana contra la Contaminació Acústica, la Federació Catalana d’Associacions Recreatives Musicals i la Federació Internacional d’Hostaleria i Restauració de Barcelona, i iniciar les converses amb el Gremi d’Hostaleria de Sitges i l’Associació Catalana contra la Contaminació Acústica per tal de redactar un pacte propi, adequat a les característiques de la vila, per conciliar el descans dels veïns amb l’oferta d’oci, en el marc de la política municipal de civisme.

Altres punts aprovats en la sessió d’aquest 5 de novembre van ser la taxa per l’ocupació del domini públic local i serveis complementaris, el conveni amb els propietaris de la primera i la tercera planta de l’aparcament del Mercat municipal, el projecte de taxació conjunta per l’expropiació de les finques afectades per l’execució de la reforma integral d’aquest equipament, la creació de la Comissió de seguiment de la gestió integral dels cementiris de Sitges o l’ampliació d’horaris d’estacionament en zona blava a la zona de l’Oasis i del Passeig de Vilafranca, entre d’altres. En l’apartat de mocions, després d’un intens debat, els grups municipals van mostrar la seva disposició a redactar un manifest conjunt per demanar el restabliment del servei ferroviari metropolità.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local