VD |
13-12-2007 18:00
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La primera visita va ser al Ministeri de Medi Ambient, per tractar els projectes de construcció del Port Esportiu i la platja Llarga de Cubelles. En el cas del Port Esportiu es van entrevistar amb el Subdirector General de Gestió Integrada del Domini Público Marítimo-Terrestre, que els va confirmar que el projecte tira endavant i que resta pendent que FECSA-ENDESA faci la renúncia del domini del canal del Port. En aquest sentit, Romero ha reconegut tenir "bones sensacions" per la gestió feta, així com va confirmar que des del Ministeri "ens han ofert assessorament i ajut per desenvolupar aquest important projecte".
Per altra banda, Romero i López també es van reunir amb el Subdirector General per a Sostenibilitat de la Costa, per tractar la problemàtica de la platja Llarga. En aquest cas, però, la situació és més complexa atès que els efectes del canvi climàtic han paralitzat bona part dels projectes. És el cas dels espigons i del mur de separació de la platja i el passeig Marítim, per al qual l'Ajuntament de Cubelles els hi farà arribar una proposta d’actuació que resolgui els problemes dels temporals de llevant que afecten al litoral cubellenc.
La visita a Madrid també va servir per entrevistar-se amb diversos parlamentaris catalans al Congrés dels Diputats. Després d'una visita per la cambra baixa, els representants cubellencs van parlar amb responsables de les àrees de Medi Ambient, Indústria i Serveis Socials, als que van traslladar les problemàtiques que té la vila de Cubelles en aquests camps.
Congrés sobre immigració
Els representants cubellencs van aprofitar per assistir al congrés Construyendo ciudadanía, organitzat pel Ministeri de Treball i Assumptes Socials sobre els efectes de la immigració en els municipis. L'acte estava centrat en les experiències dels municipis en matèria d'immigració i es van presentar propostes sobre com integrar aquesta nova població en les nostres comunitats.
Les jornades estaven organitzades en tallers sobre l'espai educatiu i l’entorn; xarxes locals; cooperació entre administracions; eco desenvolupament; gestió d’espais públics i vivenda; models de convivència; serveis públics; i participació. Maria Lluïsa Romero explica que "un dels missatges en el que més van incidir és en la necessitat d'integrar els immigrants sense caure en l’error de fer ghettos". En aquest sentit, l’Alcaldessa cubellenca explica que la recomanació dels ponents, que han viscut experiències similars a les seves localitats, és "canviar el concepte d’immigrants per emigrats", alhora que acabar amb "la llegenda urbana que els estrangers tenen més drets que els del país".
En el cas de Cubelles, la població immigrada ja supera el 12,5% (1.617 habitants) sobre el total del cens (13.800 habitants). La majoria d'aquests són de països del continent americà (629) i d'Europa (594 de la Unió Europea i 140 de països de fora de la Unió). Entre els que venen d'Amèrica, la majoria són colombians (114) i argentins (108), mentre que els europeus que pertanyen a països de fora de la Unió, els croats (36) són la colònia més nombrosa. Finalment, el teixit social cubellenc es completa amb asiàtics (27) i africans (227), dels quals la majoria (209) provenen del Marroc.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!