Sindical de Funcionaris de Policies |
18-12-2007 22:19
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Des d'aquest sindicat volem denunciar que aquesta informació no és correspon amb la realitat pel següents motius:
PRIMER.- La seguretat ciutadana és COSA DE TOTS. Segons la Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya: “1. La policia de la Generalitat-mossos d'esquadra i les policies dels ajuntaments, amb la denominació de policia local, policia municipal, guàrdia urbana o altres de tradicionals, constitueixen la policia de les institucions pròpies de Catalunya. (...)
4. Les relacions entre els cossos de la policia de les institucions pròpies de Catalunya es regeixen pels principis que inspiren el sistema general de seguretat i, en particular, pels de complementarietat, coordinació, col·laboració, cooperació i auxili mutu, especialment en el si de les juntes locals de seguretat. Els convenis subscrits entre el departament titular de les competències en matèria de seguretat pública i els ajuntaments han d'adaptar i concretar aquests principis a les circumstàncies de cada municipi.”
Segons el vigent conveni signat entre MMEE i l’Ajuntament de Sitges les responsabilitats, serveis i activitats es distribueixen per titularitat i/o col·laboració. Del total de 165 serveis i activitats: 102 són de titularitat de la policia local i 81 dels MMEE. Algunes d’elles són comunes i, per tant, compartides i en tot cas si un cos té la titularitat l’altre ha de col·laborar, en virtut dels principis legals abans esmentats de complementarietat i cooperació. És a dir que la SEGURETAT CIUTADANA exigeix un estudi conjunt d’ambdós cossos i en cap cas la seguretat és exclusiva dels MMEE.
SEGON.- Qualsevol persona que visqui o conegui Sitges sap que la població real, que és la que demanda tot tipus de serveis públics, entre els quals està el de la seguretat ciutadana, no és correspon amb la població censada. El nostre sindicat té en compte la població real de Sitges que, inclosa la població flotant, és de: 43.000 habitants de mitja a l’any. Dades calculades en referència a allò que recull el mateix POUM de Sitges de l’any 2005 i en quant a l’indicador de tones de residus generat al municipi (1’5 kg/dia/habitant).
TERCER.- En quant a l’altre factor que intervé en la ràtio, es a dir, el número d’agents, sembla mentida que des de la Regidoria es tingui en compte el personal administratiu, com si aquests funcionaris prestessin directament el seu servei en matèria de seguretat ciutadana. A la plantilla de la policia local de Sitges únicament 65 agents presten directament servei de seguretat ciutadana. D’això es desprèn que la ràtio es de 1’5, per tant es dona compliment a allò que s’estableix per part del Parlament de Catalunya i no coincideix amb el titular oficial de l’Ajuntament de Sitges que “La policia municipal de Sitges supera en un 75 % la ràtio d’agents”. Llavors “aparentment” la plantilla de policia local no presenta dèficit, però com ja s’ha dit abans, les dades s’han de tractar de forma conjunta amb els efectius amb els que compte el cos de MMEE. Segons les dades del SFP, i tenint en compte els efectius destinats a la Comissari de Sitges, que han de prestar servei a les poblacions de Sitges (sense oblidar Garraf i Les Botigues), Sant Pere de Ribes (incloent Roquetes) i Olivella, hi ha un dèficit de 135 mossos d’esquadra. L’Ajuntament ha facilitat als mitjans de comunicació una ràtio de policies locals de quasi el doble de la real (2’9 Vs 1’5)
Com a conclusió manifestar que se’ns fa difícil entendre que si des de l’Ajuntament es dona per vàlid el percentatge del 75% per sobre del que estableix el Parlament de Catalunya, hi hagi intenció d’ocupar les dotze places vacants a la plantilla de Sitges, per que llavors estaríem parlant de malgastar els fons públics o de no saber optimitzar els recursos humans.
La seguretat, que és un dret que té qualsevol sitgetà i visitant de la vila, queda doncs en entredit i mentrestant els representants polítics de Sitges, no convoquen els òrgans preceptius per tractar aquesta i altres problemàtiques amb els representants sindicals, demostrant el caràcter “dialogant” i l’esperit “resolutiu” davant els conflictes, com podria ser fixar uns serveis mínims al llarg de tot l’any, que garanteixin almenys mínimament la presencia policial a tot el terme municipal, a tot, perquè tots els ciutadans de Sitges tenen el mateix dret.
Secció Sindical de Policies SFP-CSL
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!