VD |
07-01-2008 23:21
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El conseller ha fet aquestes declaracions en el lliurament dels II Premis Innovació Democràtica als ajuntaments de Girona, Sitges, Vilafranca del Penedès i Santa Cristina d’Aro. Els guardons, atorgats per la Direcció General de Participació Ciutadana, reconeixen 4 experiències innovadores de promoció de la participació ciutadana en la definició de les polítiques públiques a nivell local.
El conseller ha destacat la importància de fomentar la participació en aquest àmbit i ha recordat que, des del 2004, el Govern ha destinat més de 5M€ a subvencionar més de 600 projectes participatius. L’objectiu del guardó, pioner a l’Estat, és reconèixer públicament i difondre les iniciatives municipals per introduir polítiques de participació que consolidin el diàleg entre la ciutadania i els agents públics.
El premi consisteix en una obra d’art original. Els criteris de valoració són la innovació; l’efectivitat; la significativitat i trascendència; l’aplicabilitat i adaptabilitat del projecte; la sostenibilitat; i la implicació de la ciutadania que ha assolit. Els Premis Innovació Democràtica s’emmarquen en les iniciatives que duu a terme el Govern de la Generalitat per fomentar polítiques públiques que promoguin la participació ciutadana tant a nivell local com autonòmic. Entre aquestes iniciatives destaquen les convocatòries anuals d’ajuts per a projectesde foment de la participació, la incorporació de processos de debat i participació en l’elaboració de projectes de llei (Llei d’Infància, Llei de Serveis Socials, Llei d’Acollida, etc.) o la creació d’espais de participació dins els diferents departaments de la Generalitat.
En nom de tots els premiats, l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, ha agraït el guardó i ha assegurat que “la democràcia de qualitat ha d’introduir elements de participació ciutadana rigorosos” i ha recordat que democràcia és transparència, diàleg i acord.
El projecte de Sitges
(Exaequo-Municipis de 20.000 a 50.000) Reunions de barri
Es tracta de la promoció d’un seguit d’espais de trobada en els diferents barris de la ciutat per debatre les demandes ciutadanes i recollir les aportacions dels veïns per millorar les actuacions municipals al territori. A més, aquest tipus de trobades permeten a l’ajuntament millorar la seva pròpia organització per treballar de manera més transversal i ser més eficaç en les seves actuacions. S’ha creat una eina informàtica específica “SitGAB” i s’està promovent la creació d’una oficina específica per a la gestió de les actuacions als barris “ofiGIB”, la qual cosa acredita l’impacte organitzatiu intern que han provocat aquestes reunions.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!