COMARCA

El govern inverteix més de 32 milions d’euros en infraestructures destinades a pal·liar els efectes de la sequera

Es recuperaran pous a diversos àmbits del territori, entre altres al camp i la costa de Tarragona, a l’àmbit del Ter-Tordera, del Fluvià-Muga, i d’Aigües Ter-Llobregat

VD 08-04-2008 22:06 Lectures 203

Arxivat a:

La recuperació de recursos subterranis és una de les solucions previstes pel Govern a l’hora de disposar de recursos addicionals per abastir la població. En aquest sentit, es recuperaran:

-En l’àmbit de Reus (Baix Camp), diversos pous en actuacions que compten amb un pressupost d’1,15 milions d’euros i que permetran recuperar 11 pous que aportarien 0,2 hectòmetres cúbics d’aigua al mes.
-En l’àmbit Ter-Tordera i Fluvià-Muga, diversos pous en el Camp i la Costa de Tarragona, amb actuacions que compten amb un pressupost de 878.178 euros.
-En l’àmbit Aigües Ter-Llobregat (ATLL), diversos pous a l'àmbit d'ATLL Nord, concretament als municipis de Cabrera de Mar, Mataró, Sant Vicenç de Montalt (Maresme), Granollers, Lliçà d’Amunt i Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental). Aquestes actuacions, que comportaran amb un import de 3,15 milions d’euros, recuperaran un volum total d’aigua de 3,6 hectòmetres cúbics l’any.
-En l’àmbit d’ATLL Sud, diversos recursos subterranis a Sitges (Garraf), Parets del Vallès (Vallès Oriental), Santa Perpètua de Mogoda, Sant Quirze del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Terrassa i Sabadell (Vallès Occidental). En aquest cas, es recuperaran 8,4 hectòmetres cúbics l’any amb actuacions que comptaran amb un pressupost de 4,4 milions d’euros.

D’altra banda es buscaran noves captacions de recursos subterranis de l'aqüífer de Vallvera-Sitjar, amb accions que comptaran amb un pressupost d’1,8 milions d’euros. El Govern preveu que totes aquestes actuacions de recuperació de recursos subterranis estiguin acabades entre maig i juliol d’aquest any.

A més, el Govern ja ha iniciat l’habilitació d’instal·lacions portuàries a la ciutat de Tarragona -amb actuacions que compten amb un pressupost de 2,6 milions d’euros-, així com també al Port de Barcelona -amb un pressupost d’11,7 milions d’euros- per possibilitar l'aportació d'aigua potable mitjançant vaixells.

Per pal·liar els efectes de l'eventual entrada en situació d'emergència (actualment, les conques del Ter, el Llobregat i la Muga es troben en excepcionalitat 2) i per evitar, en conseqüència, talls en el subministrament d’aigua en l’àmbit domèstic, s'han d'habilitar totes les solucions raonablement possibles que estiguin a l'abast. Cal tenir en compte que les actuacions desenvolupades fins a la data, la contenció de la demanda i la gestió dels recursos, permetran allunyar la possibilitat de talls domèstics fins a principis de la tardor.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No