VNG

Els treballadors de Mahle tallen la variant

Més de 400 persones s'han mobilitzat aquest dimecres a la tarda per reclamar una solució més digne al seu conflicte laboral

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Més de 400 persones han tallat aquest dimecres a la tarda la carretera C-31 al seu pas per Vilanova i la Geltrú com a mesura de protesta pel l'ERO de Mahle i el desenvolupament de les negociacions. Els treballadors de la fàbrica van decidir de forma espontània aquesta mobilització, que va col·lapsar el trànsit d'aquesta via, així com el de l'interior de la ciutat de Vilanova.

El tall de la variant ha estat una mesura de protesta contra el desenvolupament de les negociacions, que ja s'han trencat perquè s'ha esgotat el temps de consulta que estableix la llei. Els treballadors esperen ara que la Inspecció de Treball dictamini una resolució, però no es volen resignar a pressionar l'empresa per tal que millori les indemnitzacions que rebran els treballadors que siguin acomiadats.

De moment, el comitè i l'empresa ha arribat a un acord parcial amb Mahle pel que fa a les prejubilacions i l'ERO temporal que ha d'efectar a la totalitat de la plantilla durant un màxim de 110 dies al llarg del 2009. Els treballadors majors de 57 anys de la fàbrica, uns 35, seran prejubilats cobrant el 70% del seu salari i amb un topall de  85.000 euros pel que fa a la indemnització que rebran en concepte d'antiguitat. Per la majoria de la plantilla, l'acord millora de forma considerable els acords per prejubilacions que s'estaven fent a Mahle fins ara.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local