VD |
12-05-2009 21:19
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La regidora de Governança, Participació i Medi ambient, Iolanda Sánchez, va manifestar el compromís del Govern de “constituir un observatori o un altre organisme que permeti fer un seguiment acurat de les actuacions que s’estan duent a terme al Port”. Els veïns van manifestar la seva preocupació per la manca d’informació sobre qüestions com les mesures de protecció mediambiental, el transport de mercaderies perilloses i la mobilitat al voltant del port.
El regidor d'Urbanisme i Planejament, Joan Martorell, va explicar les actuacions que du a terme la Generalitat, que és l’administració actuant al port, com són l’ampliació de la dàrsena esportiva i la construcció del nou varador, i també les previsions de futur, com ara el nou espai de la plaça del Port que es crearà quan es traslladin les drassanes del passeig. Actualment la Generalitat ha encarregat la redacció d’un estudi de detall per tal de veure com pot ser la seva futura ordenació volumètrica. Segons Martorell, “aquest serà un espai que guanyarà la ciutat perquè la gent gaudeixi del mar i del port”. El regidor d’urbanisme també va explicar en quina fase es troba la futura ampliació de la dàrsena comercial que està pendent del corresponent estudi d’impacte ambiental. Martorell també va recordar que, tal com diu el Pla Especial del Port aprovat, abans de qualsevol actuació que comporti nous volums, la Generalitat està obligada a presentar un estudi de detall.
En el Consell també es va debatre sobre el Pla de Protecció Civil i els diferents plans per actuacions d’emergència en cassos concrets com inundacions, incendi forestal o terratrèmol. El regidor d'Hisenda, Règim intern i Seguretat ciutadana, Albert Sanabra, va explicar que els plans d’actuació estaran a disposició de tothom quan estiguin homologats i va mostrar la voluntat “d’anar als barris per explicar als veïns i veïnes que cal fer en cas d’emergències específiques que puguin afectar el barri”. L’atenció sanitària en cas d’emergència, la neteja dels torrents i de les clavegueres i la prevenció en general van ser les demandes que van formular els representants de les associacions en aquest àmbit.
El Consell Municipal d’Associacions de Veïns i veïnes va comptar amb la presència d’una dotzena de representants, a més de regidors i regidores del Govern i de l’oposició. La voluntat municipal és anar fent els consells en els diferents centres cívics dels barris i estudiar la possibilitat que les trobades siguin obertes al públic.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!