VD |
13-05-2009 22:52
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El cicle compta amb un ampli programa expositiu que es concentrarà a l'Edifici Miramar. En l'apartat pictòric, s'oferirà un recorregut històric de la figura de la femme fatale mitjançant reproduccions de destacats artistes com Tiziano, Rossetti o Moreau, i de la figura de Don Juan, vista a través dels originals de Francesc Soler i Rovirosa i Sigfrid Burmann, dos escenògrafs les obres dels quals formen part de la col·lecció del Museu d'Arts Escèniques de l'Institut del teatre de la Diputació de Barcelona. A més dues pantalles aniran reproduint diverses versions operístiques que compositors com Mozart, Bizet, Richard Strauss i Brecht han musicat sobre ambdues figures.
En l'apartat cinematogràfic, s'oferirà un espai de “cinema a la carta” en el qual el públic podrà acomodar-se davant d'una pantalla i, a través d'un sistema interactiu, elegirà pel·lícula de entre cinquanta-dues disponibles que tractaran sobre el mite. Dotze d'elles, algunes de les més destacades, es reproduiran en format de cinema convencional a l'Auditori del mateix Edifici Miramar durant tota la setmana.
En l'àmbit del pensament, es duran a terme dos conferències. La primera serà a càrrec de l'escenògraf i director teatral Hermann Bonnín que oferirà la seva pròpia visió del mite de Don Juan. La segona de les conferències serà a càrrec de l'escriptor i historiador de cinema Román Gubern que mostrarà el recorregut i l'evolució de la figura de la femme fatale a través del cinema amb la conferència “La femme fatale: desig i mort”.
Les jornades finalitzaran amb un concert a les terrasses de l'Edifici Miramar. El Carmen Nikol Quartet, format per Carmen Nikol (veu), Pau Ortolà (piano), Jeff Jerolamon (bateria) i Pedro Alarcón (contrabaix), interpretaran els temes que les femmes fatales del cinema negre van cantar en algunes de les seves pel·lícules.
Els Nostres Mites està organitzat per l'Ajuntament de Sitges amb la col·laboració de l'Institut del Teatre, Sitges Model XXI, Sitges Esdeveniments i l'Agència de Promoció Turisme de Sitges.
Durant la presentació, la comissària del cicle, Mertixell Farré, ha declarat que la intenció del cicle és que cada any hi hagi una temàtica central a l'entorn d'un mite. Per la seva part, Joan Benet, gerent de les empreses municipals, ha manifestat que "aquesta activitat pot ajudar a reprendre la tradició universitària i de pensament a la vila”, fent referència a les activitats a Sitges de la Universitad Internacional Menéndez Pelayo, i “tornar també a l'esperit i la promoció teatral", ha afegit.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!