SITGES

Sitges se suma a la lluita contra l’ablació

Sitges disposa d’un Protocol Municipal per a la prevenció i l’actuació de la mutilació genital femenina

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Per prevenir sobretot aquest fet, en un moment considerat d'alt risc, com és el període de vacances escolars, l'Ajuntament de Sitges ha elaborat un Protocol Municipal per a la prevenció i l'actuació de la mutilació genital femenina, en col·laboració amb centres educatius de Sitges, els cossos de seguretat, l'ambulatori i els hospitals de Sant Camil i Sant Antoni Abad, seguint el protocol marc de la Generalitat.

A través d'aquest protocol La regidoria d'Acció Social, Diversitat i igualtat de Gènere vol evitar possibles casos d'ablació i impedir que les famílies d'ètnies, on l'ablació és una tradició, s'emportin les seves filles als països d'origen per practicar aquesta mutilació considerada com a delicte i una forma de violència de gènere.

Per donar una resposta integral i coordinada i per a l'eficaç aplicació del protocol, la Regidoria per a la Igualtat de Gènere ha creat una comissió de Seguiment per a la prevenció i actuació de la mutilació genital femenina, dins de la Xarxa d'Actuació Integral en casos de Violència de Gènere.

El proper dilluns, 22 de juny, es presentarà el protocol municipal a l'auditori de l'edifici Miramar. L'acte començarà a les 10 del matí amb la presentació del protocol a càrrec de la regidora d'Acció Social, Igualtat de Gènere i Diversitat, Mercè Espada. Llorenç Olivé, tècnic de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat, explicarà el protocol marc d'actuació contra la MGF a Catalunya.

Carme Ollé, assessora de Salut Materno-infantil i de Salut sexual i reproductiva del Departament de Salut de la Generalitat parlarà de la mutilació genital femenina com a vulneració dels drets de la salut de les dones. Finalment, Imma Sau, pediatra de l'ABS Santa Coloma de Farners, i Hawa Sabaneh, membre de l'Associació de dones Anti-Mutilació AMAM tractaran de les mutilacions genitals femenines: estratègies de treball.

Segons les Nacions Unides, més de 140milions de dones al món han patit l'ablació i tres milions més estan en risc de ser sotmeses a aquesta pràctica no només a països d'Àfrica sinó també al món occidental.

Generalment la mutilació genital es practica en nenes, d'entre 4 i 14 anys, però cada vegada més es realitza en nadons. Les conseqüències de la mutilació duren tota la vida i l'operació que habitualment amb baixes condicions d'higiene pot provocar la mort.

A Catalunya aquesta pràctica, que implica l'extirpació total o parcial dels genitals externs femenins o altres agressions als òrgans genitals de les dones, és un delicte.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local