VD |
29-09-2009 20:57
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
D’altra banda, dissabte també se celebrarà la segona Jornada d’anellament científic d’aus. Hi haurà quatre sessions de captura i anellament, amb places limitades, a càrrec tècnics especialistes de BCN Regional. Seran a les 9, a les 10.30, a les 13 i a les 15 h. La jornada alternarà una explicació bàsica de teoria amb una part pràctica. Les dades es recopilaran per al cens d’ocells migratoris i es facilitaran a l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). Ambdues activitats a la Platja Llarga són impulsades per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i desenvolupades per LaVola, serveis per a la sostenibilitat.
L’anellament científic d’ocells és un mètode d’estudi basat en el marcatge individual de les aus. El registre d’aus anellades ofereix una gran quantitat d’informació sobre la seva biologia i rutes migratòries. Qualsevol registre d'un ocell anellat, ja sigui a través de la seva captura i posterior alliberament, o bé per la seva recuperació final un cop mort, ofereix una gran quantitat d’informació sobre la seva biologia, especialment pel que fa als seus desplaçaments. A Platja Llarga s’han localitzat almenys cent espècies diferents d’aus. L’espai protegit és passera de les rutes migratòries entre el Delta del Llobregat i els Muntanyans de Torredembarra.
L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està desenvolupant accions d’estudi i protecció de Platja Llarga. Així mateix, impulsa una campanya de sensibilització sobre els valors ambientals i naturals de l’indret i promou la participació ciutadana envers la seva conservació i recuperació. Actualment personal informador ambiental contractat pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de la ciutat realitza tasques de vigilància i informació dels valors naturals de la zona, així com de les mesures de protecció de les espècies vegetals i animals que s’hi poden trobar. Es donen a conèixer les normes d’ús de la zona protegida i l’estat del procés de restauració i protecció.
Platja Llarga té com a figura de protecció el Pla especial de restauració com a zona humida i sorral costaner del Sector de Platja Llarga de Vilanova i la Geltrú (19 de maig de 2004). Així mateix, està inclosa dins l’inventari de zones humides de Catalunya.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!