VD |
18-10-2009 18:31
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’activitat forma part del cicle “Coneguem escriptors catalans”, que des de fa tres anys s’organitza amb la voluntat que l’alumnat de català, les persones que participen en el Voluntariat per la llengua i les usuàries dels clubs de lectura de les biblioteques coneguin de prop els escriptors i escriptores en català i mitjançant la lectura enriqueixin, entre altres aspectes, el lèxic, la fluïdesa verbal i els recursos expressius.
Aquesta edició és organitzada pel Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú i la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.
Coneguem els escriptors
En aquesta ocasió, l’escriptora Teresa Costa-Gramunt, estretament vinculada a Vilanova, serà la persona que convidarà el públic a conèixer l’autor i a gaudir de la seva producció escrita.
Francesc Puigpelat va néixer a Balaguer, és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i màster en Periodisme per la Universitat Autònoma de Madrid i “El País”. Com a periodista, col·labora amb els diaris Avui, e-notícies i La Mañana. És professor universitari i com a escriptor ha escrit una extensa obra narrativa, de la qual destaquen Els llops (2005), L’últim hivern de Ramon Llull (2004), Roger de Flor, el lleó de Constantinoble (Premi Pin i Soler, Ciutat de Tarragona, 2002), La màquina de les ànimes (2001), La pistola d’Abdul·là (2000), Apocalipsi blanc (Premi Josep Pla, 1999) i Jocs de corrupció (Premi Joanot Martorell, 1995). També ha publicat el llibre de viatges La ruta dels almogàvers (2001).
El dia 21 d’octubre, l’autor ens parlarà del seu últim llibre La segona mort de Jesús de Natzaret, un relat ple de girs sorprenents, que es llegeix com una novel·la policíaca i que reinterpreta el cristianisme en clau feminista i ens convida a imaginar un Jesús diferent.
Els cursos de català, el “Voluntariat per la llengua” i la Biblioteca
El 28 de setembre, el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú va iniciar el primer quadrimestre dels cursos de català en les modalitats presencials i a distància. Aproximadament unes 370 persones s’hi van inscriure per tal d’iniciar o continuar el seu procés d’aprenentatge del català.
D’altra banda, aviat s’iniciaran les primeres trobades setmanals de les parelles que participen en el programa Voluntariat per la llengua, en què inicialment s’hi han inscrit més de 300 persones i que manté obertes les sol·licituds a tothom que vulgui formar-ne part.
Cada vegada és més freqüent que les persones inscrites als cursos i al voluntariat demanin al professorat que els recomanin lectures de tota mena en català -llibres, diaris o revistes-, perquè valoren el suport dels models escrits com a instruments que afavoreixen el coneixement de la llengua catalana i perquè d'aquesta manera també tenen l'oportunitat de descobrir els productes que s'editen actualment en català. Per tot això, tant el Servei de Català com la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, van tenir la iniciativa d’apropar els escriptors i les escriptores en llengua catalana al públic lector per mitjà del cicle “Coneguem escriptors catalans”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!