VNG

Vilanova se suma a la Setmana Europea de l'Energia

La idea sorgeix en el marc del Pacte d'alcaldes i alcaldesses

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova i la Geltrú s’adhereix a la celebració de la Primera Setmana Europea de l’Energia que impulsa la Diputació de Barcelona amb la Unió Europea, del 22 al 26 de març de 2010. L’Ajuntament de la ciutat, a través de l’Agència Local de l’Energia, ha organitzat un seguit d’actes i propostes d’informació i sensibilització ambiental diverses.

El programa d’activitats ja s’obre dimarts que ve, 2 de març, amb una xerrada i taller sobre l’eficiència energètica a casa. Altres propostes, com un cinefòrum amb el film “Romandrem a la terra”, seleccionat en el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, o un espectacle teatral per a públic infantil, s’aniran succeint en les setmanes següents. La programació, que arriba fins a mitjans d’abril, contindrà també el veredicte del IV concurs Artiterra i l’exposició dels treballs que s’hi han presentat, que enguany versen sobre el tema “Menys energia... més eficient”.

La primera tinent d’alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, veu l’organització d’aquesta iniciativa com “una manera d’avançar en el camí perquè es generi una altra cultura energètica a Vilanova i la Geltrú i a la societat en general”. La regidora argumenta que incentivar un model energètic de sostenibilitat no només és necessari des d’un punt de vista mediambiental, “sinó que també és una oportunitat de creació de nous nínxols d’ocupació i un camp més en què cal treballar per contribuir a sortir de la crisi”.

La idea d’aquesta Setmana Europea de l’Energia sorgeix en el marc del Pacte d’alcaldes i alcaldesses per lluitar contra el canvi climàtic i per al foment de l’estalvi i les energies renovables, al qual l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es va subscriure el juliol de 2008. Fruit del Pacte, s’ha elaborat el Pla d’Actuació d’Energia Sostenible (PAES), aprovat l’octubre de 2009, que inclou les actuacions per assolir el compromís de rebaixar les emissions de CO2 en un 20% abans del 2020.

Per a l’organització de les activitats, l’ALE compta amb la col·laboració del Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA), el programa Agenda 21 Escolar, diverses regidories de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’IMET i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local