Flash

Intermón Oxfam, contra les grans empreses cafeteres


Intermón Oxfam ha emprès una campanya contra les grans empreses cafeteres, que segons l'ONG «segueixen sumant beneficis mentre 25 milions de famílies s'enfonsen cada dia més en la pobresa». A Vilanova, i també emmarcada dins la campanya, es pot visitar l'exposició Comerç amb justícia des d'avui i fins al dia 1 d'octubre. La mostra està ubicada a la plaça de la Vila, i un dels problemes que explica és el gran negoci de les productores de cafè. Des de l'entitat s'assegura que «milions de persones de 45 països productors de cafè s'enfronten a la ruïna econòmica i moltes famílies passen gana per culpa dela caiguda dels preus del cafè». L'objectiu de la nova campanya d'intermón és ara «abordar la crisi del cafè i forçar els gegants del sector, que dominen aquesta indústria de 60.000 milions de dòlars, a pagar un preu just als agricultors que els permeti portar una vida digna». L'ONG afirma que «les quatre grans empreses cafeteres -Sara Lee, Kraft, Procter and Gamble i Nestlé- compren quasi la meitat de la collita de cafè i en treuen uns beneficis enormes». La investigació d'Oxfam International, que es va presentar ahir, adverteix sobre el col·lapse econòmic que s'acosta, aixó com de l'empitjorament de les condicions de vida dels 25 milions de productors, a causa d'uns preus del cafè que es troben en el nivell més baix dels últims trenta anys.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!