VNG

Es presenta la Guia de la bicicleta de Vilanova

La nova guia és una eina

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, i el regidor de Mobilitat i adjunt a l'Alcaldia, Xavier Carbonell, han presentat aquest matí la Guia de Bicicleta de Vilanova i la Geltrú. Es tracta d'un nou fullet informatiu destinat a les persones que es mouen amb aquest vehicle per la ciutat, alhora que vol ser un instrument més per fomentar-ne l'ús.

La nova guia és una eina "senzilla, útil i pràctica", l'ha definida Iolanda Sánchez. S'hi contenen uns consells bàsics per fer un bon ús de la bicicleta i per circular amb seguretat, alhora que s'hi indiquen els carrils bici, els carrers de prioritat per a vianants i bicicleta i els carrers recomanats de pas. Per a la regidora, l'objectiu és donar facilitats per promoure un transport més segur, econòmic i saludable per a l'ambient i per a les persones.

La Guia de la bicicleta inclou també recomanacions pràctiques per intentar evitar els robatoris. En aquest sentit, Xavier Carbonell ha explicat que l'Ajuntament està treballant per posar en marxa un registre de bicicletes, que en facilitaria la recuperació en cas d'haver estat robada. El registre s'efectuaria al mateix Ajuntament i també en els establiments de la ciutat en el moment d'adquirir-ne una de nova. Aquest sistema es podria posar en pràctica la tardor que ve.

Per al regidor de Mobilitat, es treballa en aquesta mesura "perquè és l'obligació dels municipis buscar solucions on hi ha problemes", tot i que el registre de vehicles pròpiament no és competència municipal. A banda d'aquesta acció, s'està cercant la implicació de Renfe per situar a l'estació de ferrocarril un aparcament segur, juntament amb el de motos i cotxes.

Iolanda Sánchez i Xavier Carbonell han explicat que des de l'Ajuntament s'estan aplicant de moment passos necessaris però que no requereixen grans inversions econòmiques, com és aquesta guia per fer un bon ús de la bicicleta, la promoció del registre i la senyalització dels vials de prioritat i recomanats per a bicis, aprofitant la pacificació del trànsit al centre de la ciutat.

D'altra banda, s'està analitzant el desenvolupament d'altres accions de promoció d'aquest vehicle, com és el cas d'un sistema de bicicleta pública de lloguer o la implantació d'aparcaments més segurs. Ambdues mesures, però, no es poden portar a terme immediament perquè requereixen una inversió econòmica elevada.

Pel que fa a la bicicleta pública, que seria una versió del "bicing" de Barcelona, ja s'han fet tots els estudis necessaris i s'ha demanat una subvenció a la Generalitat per poder-lo desenvolupar. Segons la regidora de Medi Ambient, tirar-lo endavant el 2011 dependrà de les prioritats pressupostàries "en aquest moment de dificultat per als municipis".

La Guia de la bicicleta es distribuirà als instituts, els centres cívics municipals, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, les biblioteques i als comerços i tallers de bicicletes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local