VD |
08-06-2010 20:37
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Sitges ha acollit aquest divendres passat a l’Hotel Subur Marítim la jornada Nous temps, Noves maneres de liderar organitzada per la Regidoria per a la Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Sitges en col·laboració amb la Comissió de Dones Advocades de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats/des de Barcelona.
Una quarantena de dones de diverses empreses i organitzacions de Sitges i de la comarca del Garraf i el Penedès van reflexionar sobre les noves estratègies que poden ser útils en la situació de crisi actual i van posar en valor les experiències de les dones que estan aportant noves maneres de dirigir, de gestionar les seves empreses i les organitzacions.
L’Alcalde de Sitges, Jordi Baijet va donar la benviguda a les assistents i les va encoratjar a continuar treballant per la incorporació dels valor femenins en la gestió i direcció de les empreses. Tot seguit, va tenir lloc la inauguració de la jornada a càrrec de la regidora per a la Igualtat de Gènere, Mercè Espada, i Blanca Padrós, representant de la Comissió de Dones Advocades de l’ICAB.
Espada va destacar la importància d’aquesta jornada per tal de crear vincles entre les dones empresàries i professionals de Sitges i de la comarca del Garraf. La regidora també va remarcar que la jornada s’emmarca en el projecte general “Igualtat d’oportunitats en el treball” iniciat des de la Regidoria per a la igualtat de Gènere el 2008 amb el suport del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.
Blanca Padrós va destacar la importància del treball en xarxa entre dones de diferents organitzacions com a forma de visibilitzar les noves maneres de lideratge. A més, va assegurar que la igualtat produeix beneficis socials i econòmics per a les empreses perquè nombrosos estudis constaten que les empreses en què hi ha homes i dones dirigint conjuntament prenen millors decisions i són més productives. Per això considera que cal posar en valor la manera de liderar de les dones que es fixa en l'esforç, el treball participatiu, cooperatiu i en xarxa, en definitiva, el treball que té en compte les persones.
Posteriorment, Anna Mercadé, de l’Observatori Dona-Empresa-Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, sota el títol “Nous valors per empreses de futur” va fer la ponència marc de la jornada. Segons Mercadé, les empreses amb valors, poden igualment ser competitives i sobretot durables en el temps. Aquestes empreses han de repensar si volen continuar com fins ara, o bé si aposten pel progrés de les persones i de la societat. Les dones han d’estar presents en tots els llocs de decisió de l’empresa i la seva manera de pensar ha d’impregnar aquesta empresa. Per fomentar la presència de les dones, segons Mercadé, es necessiten xarxes estratègiques, models femenins a seguir i col·laboració entre les organitzacions i empreses.
Seguidament, a la Taula d’Experiències, es van conèixer exemples de noves maneres de liderar i com es poden posar en pràctica nous valors per avançar vers una direcció eficient, eficaç i que incorpora el talent femení en les organitzacions. En aquest sentit, van intervenir Cristina Mestre i Judith Antolín, de Dones d’Empresa (ADEG), que van exposar la seva experiència com a empresàries associades a Dones d’Empresa, l’entitat que aglutina les dones emprenedores, empresàries, directives i executives del Penedès i el Garraf.
També va participar-hi Esther Binkhorst, de Co-creations, que va parlar del nou concepte de “co-creació” que aglutina tots els àmbits de la gestió i direcció de les empreses; Maria Freiria, Coordinadora de Dones en Xarxa, va explicar el treball de Dones en Xarxa per a la inclusió digital de les dones; i Elena Castillo, emprenedora sitgetana propietària del Saló de Bellesa Elena, va exposar la seva experiència com a gestora d’un negoci que ja compta amb 25 anys de trajectòria.
I sota el lema, “Les noves tecnologies de la comunicació i la informació com a eines d’apoderament de les dones”, Lourdes Muñoz, portaveu de societat de la informació al Congrés, va fer la cloenda de la jornada, exposant les línies més importants pel nou lideratge de les “dones emprenedores 2.0.”.
Durant la jornada les assistents van intercanviar targetes professionals a taula de networking per contribuir a fer xarxa entre les empreses i entitats participants i també es va veure l’exposició “Dones d’Empresa”, cedida per l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!