SITGES

La Barcelona Institut of Performing Arts aposta per Sitges

El segon Fòrum Econòmic de Sitges presenta el projecte de la Universitat de les Arts de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Entre les principals conclusions de la trobada econòmica destaca el suport unànime al projecte de l'economia de la creativitat impulsat per l'Ajuntament de Sitges. Entre les principals iniciatives que s'inclouen en aquest pla hi ha la Casa Bacardi i el Museu Pere Stämpfli, entre d'altres.

Els ponents van ressaltar també la competitivitat del municipi pel seu posicionament privilegiat, el seu clima i la proximitat a Barcelona, així com la feina feta al llarg dels anys. Aquests són alguns dels valors que han portat a la Barcelona Institut of Performing Arts a instaurar la seu de la Universitat de les Arts a Sitges.

La iniciativa ha estat presentada pel seu director general, Sr. Giles Auckland-Lewis, qui ha constatat que “Sitges gaudeix dels paràmetres indispensables per ubicar-hi un centre educatiu de projecció internacional”. Carmen Prat, presidenta de l'àrea de Promoció Econòmica, ha assegurat que “el projecte representa un pas important per a la diversificació de l'economia del municipi, per complementar així el sector turístic”.

La jornada s'ha dividit en dues parts. La primera de caire institucional que ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Des de les dues administracions s'ha destacat la importància d'un pla econòmic comarcal per a la promoció del territori que es traduirà en la creació de l'Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf.

La segona part de la Jornada ha consistit en taules de treball. Una de les principals novetats d'aquest any, és que per primera vegada s'ha programat una taula d'economia creativa i talent emprenedor. Com a resultat d'aquestes taules, el sector privat ha demanat que se segueixi treballant en el nou concepte de mobilitat de la vila, que es continuï impulsant la marca Sitges i s'ha reafirmat les línies estratègiques de l'economia de la creativitat.

El Fòrum s'ha tancat amb el compromís que el 3r Fòrum Econòmic se centri en el turisme i l'oci nocturn, una de les peticions del sector.

La Cadena Ser Penedès-Garraf, al Fòrum Econòmic

L’emissora Cadena SER Penedès-Garraf va ser dilluns passat seguint in situ el 2n Fòrum Econòmic de Sitges, celebrat a l’Hotel Estela. Amb un desplegament especial, va cobrir tota la informació generada des de primera hora del matí i fins el punt del migdia. Una cobertura informativa que va tenir el punt àlgid quan eren gairebé dos quarts d’una del migdia, quan va començar l’emissió en directe del magazín L’Hora L des de les mateixes instal·lacions on s’estava celebrant el Fòrum Econòmic. Durant més d’una hora, i en un format més extens del que és habitual, L’Hora L va dedicar un monogràfic a aquesta cita econòmica sitgetana. Ho va fer en un programa que va comptar amb diversos convidats en directe, els quals van poder expressar el seu punt de vista sobre les oportunitats que ofereix l’Economia de la creativitat, seguint així l’eix principal d’aquesta edició del Fòrum. 

D’aquesta manera, pels micròfons de la Cadena SER hi van passar, entre d'altres, l’alcalde de Sitges, Jordi Baijet, i Àngel Díaz, coordinador del Fòrum Econòmic. Tant un com l’altre van recalcar la importància de la cita econòmica, tant a nivell empresarial com pel municipi en si, i van destacar la solidesa que està adquirint en una segona edició que consolida les conclusions extretes del Primer Fòrum. Baijet i Díaz van incidir en les oportunitats que ofereix l’economia de la creativitat a nivell mundial i, sobretot, en la força que hi té Catalunya (i Sitges en especial).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local