VNG

Estudiants del Campus van a Finlàndia per millorar la qualitat de vida dels discapacitats

La participació del Campus s'ha fet a través d’un concurs públic de la Càtedra d’Accessibilitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú ha participat per primera vegada al projecte wellness d’àmbit europeu Friendly Design and Innovations for Senior Citizens, dedicat a l’adaptació de l’entorn per millorar la mobilitat i, en definitiva, la qualitat de vida de la gent que pateix alguna discapacitat (en aquest cas, de la gent gran). La participació del Campus s'ha fet a través d’un concurs públic de la Càtedra d’Accessibilitat, que ha permès que alguns alumnes de l’Escola poguessin anar quinze dies a Jyväskylä, a Finlàndia, per compartir idees i experiències amb altres estudiants del Vell Continent. Ells són Miguel Chopo, Rubén Valenzuela, Marc Güell i Sandra Castellón. Tots quatre han aprofitat la seva estada al país nòrdic per prendre part del curs Intensive Project, un programa d’enginyeria de dues setmanes subvencionat per la German Academic Exchange Service.

Com el seu nom indica, l’Intensive Project es basa en jornades intenses de feina teòrica i pràctica, amb conferències del professorat durant el matí i la realització de projectes –amb la respectiva presentació– a la tarda. La gràcia és que les idees s’han de consensuar amb gent d’altres països (Finlàndia, Alemanya, Romania i Itàlia) i de diverses especialitats d’enginyeria (Biomedicina, Arquitectura, Tecnologia del Benestar, Telecomunicacions i Mecànica) amb la qual cosa, més enllà del producte elaborat, l’objectiu és aprendre a dialogar i a unir esforços per un bé comú.

Els estudiants de l’Escola, per exemple, han presentat un habitatge que utilitza la robòtica com a eina principal i un vehicle innovador en el camp de la mobilitat. A l’hora de fer-los, han hagut de tenir en compte l’aplicació pràctica d’aquestes iniciatives entre la gent amb discapacitats físiques i, paral•lelament, que el seus costos de fabricació i de compra siguin viables. A més, per posar-se en la pell d’una persona grau de discapacitat, han fet el que es coneix com a Chair Experience: un trajecte en cadira de rodes per veure els obstacles a què han de fer front, de forma diària, totes les persones que no poden caminar.

A banda de l’Intensive Project i dels continguts apresos, l’estada a Jyväskylä també ha servit per conèixer el país escandinau. Els alumnes han pogut gaudir de paisatges privilegiats, pistes d’esquí pràcticament verges, diversos dies de sol (que no són habituals en aquell punt del planeta) i unes instal•lacions de primer ordre, tan les de l’hotel Rantasipi Laajavuori on s’allotjaven com les del campus universitari Jyväskylä University of Applied Sciences. Tot plegat, sumat al tracte rebut per part de l’organització, ha fet que els quatre estudiants de l’Escola valorin molt positivament l’experiència. De fet, ja hi ha qui està iniciant els tràmits per fer l’Erasmus de l’any que ve en aquesta població.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local