VD |
21-07-2010 23:31
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Es tracta de l'Aula de Recerca Intensiva de Feina, un espai que segons va explicar l'alcalde de VNG "és fruit d'un conveni amb la Generalitat per accelerar la incorporació al mercat de treball de les persones en situació d'atur". Aquesta aula posa a l'abast de les persones usuàries totes les eines i l'assessorament d'orientadors laborals per facilitar l'accés al mercat laboral. Joan Ignasi Elena va reiterar la política mantinguda pel govern municipal des del 2008 per combatre els efectes de la crisi amb accions com la reducció de la despesa corrent, l'augment de la inversió pública i l'increment dels ajuts a les persones i famílies.
A banda, l'alcalde de VNG també va fer esment als programes de formació que es duen a terme a l'IMET i va voler destacar els programes de qualificació professional inicial (PQPI) adreçats a joves d'entre 16 i 21 anys d'edat que no disposen del graduat en ESO. L'alcalde va dir que "la valoració d'aquest programa és altament positiva perquè un percentatge dels joves ha trobat feina i una bona part ha decidit reprendre els estudis".
Quant a les persones contractades a través dels plans d'ocupació, Joan Ignasi Elena va dir que la situació encara és molt dura malgrat hi hagi hagut una lleugera davallada del nombre d'aturats a la ciutat. En aquest sentit, l'alcalde de VNG va valorar que amb aquests plans "136 persones tenen la possibilitat de treballar durant sis mesos i així pal·liar la seva situació econòmica". Aquestes persones a més, va afegir l'alcalde de VNG, reben formació que els pot fer millorar el seu posicionament de cara a buscar en el futur un nou lloc de treball. Per la seva banda, el regidor d'Hisenda, Règim Intern i Seguretat Ciutadana, Albert Sanabra, va explicar que "no s'ha deixat escapar ni una plaça de les atorgades per la Generalitat que és qui paga el 100% del cost de la contractació". Sobre aquesta qüestió, el regidor Sanabra també va explicar que el govern municipal està en converses amb els sindicats per complementar el sou d'aquestes persones amb una paga lligada a la productivitat i l'assistència.
Pel que fa al perfil de les persones contractades, un 76% són de Vilanova i la Geltrú i un 12% de Sant Pere de Ribes-Les Roquetes.
Finalment, sobre la nova oficina del SOC a la ciutat ubicada a la rambla Arnau de Vilanova, l'alcalde Elena va mostrar la seva satisfacció per l'entrada en funcionament del nou espai a partir de la setmana vinent ja que les actuals dependències de la plaça de la Vila no són les més adequades per atendre correctament la ciutadania.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!