VD |
01-02-2011 22:53
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La mostra està formada per 13 plafons que es repartiran per 13 punts diferents d'aquesta part de la ciutat. Cada punt informatiu inclourà fotos antigues de l'indret concret i estarà acompanyat per una breu pinzellada històrica. També s'hi explicarà l'actuació que s'hi ha fet a través del PINA, com és la millora de carrers i places, els programes socials, la rehabilitació d'habitatges, els equipaments de què disposa, la conservació i difusió del seu patrimoni històric i la promoció econòmica que s'hi ha impulsat.
En la presentació de la mostra, el regidor de Projecte Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, ha explicat que "des del projecte del Nucli Antic entenem que ara és moment d'explicar a la ciutadania què és el que s'ha fet". En aquest sentit, "la gent trepitjarà allò que s'ha dut a terme. La voluntat és explicar als visitants el que hi havia en cada punt perquè ho puguin contrastar amb el que hi ha ara".
Xavier Oller ha afegit que "s'han encarregat al dissenyador Ton Riera uns elements amb la idea que siguin uns suports itinerants, que es puguin utilitzar amb el mateix contingut o, que fins i tot, es puguin canviar".
El director del PINA, Francesc Surroca, ha manifestat que "la primera idea era realitzar una exposició ben documentada a la Sala, però després vem pensar que era millor sortir al carrer; volíem explicar les coses in situ". El director del projecte ha comentat que el que es pretenia era trobar uns elements que no fessin nosa als vianants pel lloc on es trobessin ubicats, uns elements que els ciutadans i ciutadanes s'anessin trobant al llarg de la Vilanova Vella.
Els emplaçaments previstos per a la ubicació d'aquests plafons són: dos a la plaça de les Neus i al carrer de Sant Pere i un a la plaça de Sant Antoni, a la plaça de Pau Casals, a la plaça Llarga, a la plaça del Pou, a la plaça de les Casernes, al carrer Major, al carrer del Cap de Creus, al carrer dels Picapedrers i un al Centre d'Art Contemporani La Sala.
La mostra estarà durant els propers mesos a l'abast de tota la ciutadania perquè pugui conèixer aquelles anècdotes o històries curioses que s'amaguen en els racons de la Vilanova Vella: quants carrers tenia la primera Vilanova, o si la plaça de les Neus havia tingut altres usos, o quina és l'única part original que queda de l'església de Sant Antoni, entre d'altres. A banda d'aquestes informacions de caire històric, els plafons explicaran també d'una manera molt sintètica com el PINA ha ajudat a recuperar i dinamitzar el Nucli Antic. Francesc Surroca ha assenyalat que "el projecte ha aconseguit destacar elements identitaris del barri i ara volem donar-los a conèixer als nous veïns i a la ciutadania en general".
Els suports dels plafons, dissenyats per Ton Riera, estan pensats perquè puguin tornar a ser utilitzats en altres actuacions, un cop s'hagi conclòs aquesta exposició. Són unes bases de tres metres de llarg, amb una alçada no superior a 40 cm, i que són adaptables per a futures mostres amb necessitats diferents.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!