VD |
07-02-2011 19:53
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú acull, durant tot el dia d'avui, el seminari internacional de psicomotricitat 'Els camins que poden prendre l'agressivitat', que pretén trobar solucions pràctiques davant les múltiples formes i orígens que pot tenir la violència.
Aquest matí s'ha dut a terme la inauguració de la jornada, organitzada per l'Associació per a l'Expressió i la Comunicació (AEC) i l'Associació Europea d'Escoles de Formació en Pràctica Psicomotriu (ASEFOP), que ha comptat amb la presència del Joan Martorell, regidor d'Urbanisme i Planejament de l'Ajuntament de VNG, que ha destacat la importància i el valor que li dóna la ciutat a tot el que està relacionat amb l'educació.
El seminari, que compta amb un total de 200 participants d'arreu de Catalunya, Espanya i de diversos països europeus i sud-americans, tracta l'agressivitat des d'àmbits com l'educació, la teràpia o l'adolescència. Els experts exposen els seus punts de vista en conferències que, tot seguir, donen lloc a taules rodones de debat per buscar solucions eficients als diferents tipus d'agressivitat que hi ha en la societat actual.
El curs, que posarà punt final avui a les 19.30 hores, compta amb la presència de diversos especialistes de renom internacional com Mari Ángeles Cremades, psicòloga clínica i presidenta de l'ASEFOP; Marion Esser, psicopedagoga i directora de l'ASEFOP a Alemanya; i Ivan Arlotti, psicomotricista i formador de l'ASEFOP a la Unió Europea.
Formació del professorat de l'ASEFOP
L'ASEFOP és una associació europea i iberoamericana creada fa més de 25 anys, per Bernard Aucouturier, per investigar, desenvolupar i profunditzar una pràctica psicomotriu de línia expressiva. Els seus objectius són coordinar les activitats de formació, promoure la investigació, desenvolupar l'intercanvi i organitzar trobades internacionals entre formadors per garantir la seva formació permanent.
En aquest sentit, part del professorat de l'ASEFOP, tant d'Europa com d'Amèrica Llatina, serà a la ciutat fins dimarts per tal de realitzar diverses jornades de treball sobre la metodologia emprada.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!