VD |
28-03-2011 23:25
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Sitges i la Societat Estatal Correus i Telègrafs S.A. han presentat l’acord del conveni signat, la darrera setmana de gener, mitjançant el qual l’empresa de telègrafs cedia temporalment al consistori cinc obres de gran valor històric per la vila. Les peces, propietat de Correus, han estat cedides en préstec d’ús gratuït al consistori per un període de 10 anys amb possibilitat de renovació i s’exhibeixen a l’edifici de l’Ajuntament històric, entrant a formar part de la Pinacoteca Municipal.
Els quadres estaven a les antigues oficines de Correus i formen part de diferents cessions que els autors i particulars van fer a l’oficina de telègrafs. Des de la remodelació de la nova oficina, les obres estaven guardades en un magatzem a Barcelona i, per aquesta raó, l’Ajuntament va manifestar manifestat el seu interès per recuperar-les, exposar-les i incloure-les en l’activitat museística de Sitges.
Agustín Ferré Pino i José Vidal són autors de dues de les obres, de les quals no se’n coneix el títol. Les tres restants són El missatger i el gnom, de Magín Casannyes; El naufragi, d’Alberto Bartés Bota, i Cau Ferrat, de l’artista que respon a la signatura P. A. A..
Durant la presentació de la cessió avui dilluns, l’alcalde de Sitges, Jordi Baijet, ha explicat que la cessió millorarà el patrimoni pictòric de la vila i posarà en valor la pinacoteca municipal. Baijet ha dit que “d’aquesta manera lliguem història i pintura, gràcies a la col·laboració de Correus”.
Per la seva banda, el regidor de Cultura, Gabi Serrano, s’ha mostrat content pel retorn de les obres i ha declarat que l’operació va començar quan dues persones es van adreçar a l’Ajuntament preocupats per la localització de les obres.
El representant de Correus, Vicenç Ibáñez, ha explicat que les obres van passar a decorar l’oficina l’any 1926, aleshores una de les millors oficines de l’estat, resultat del treball de l’arquitecte Josep Maria Martino. Aquesta oficina de Sitges comptava aleshores amb 5 treballadors per a prop de 4.000 habitants.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!