SITGES

Rusiñol i Casas a La Fragata

Dues noves escultures es poden veure a La Fragata des del passat divendres

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dues noves figures de bronze llueixen a La Fragata des del cap de setmana. Es tracta de Santiago Rusiñol i Ramon Casas convertits en escultures, en una obra de l’artista Ramon Cuello.

Les figures de Rusiñol i Casas són a mida natural, així que l’espectador pot comprovar quina era l’alçada real del personatges, que es mostren en una actitud desenfadada, de peu, al costat d’un faristol on es reprodueixen unes de les primeres paraules que Rusiñol pronuncià a Sitges. El text fa referència a l’amistat i a la proximitat dels sitgetans d’aleshores, i completa la situació en la que es troben els dos artistes. “Per una banda, l’actitud de Rusiñol és com si pintés l’aire mentre, de l’altra banda, Casas reposa la mà amb el dit gros dins l’armilla mentre se’l mira com dient “què bo que ets!””, segons explicava l’autor de les escultures, Ramon Cuello. Precisament, això és el que Cuello volia mostrar amb l’actitud de les figures, “l’amistat que unia els dos personatges, així com la seva genialitat”, afegeix Cuello.

Les escultures formen part de l’embelliment de La Fragata, un sector en el que s’han incorporat altres elements artístics en els darrers anys, com la figura de La Veremadora, obra també del mateix Cuello. Mes enllà del Racó de La Fragata, l’Ajuntament ha impulsat altres actuacions d’embelliment de sectors de Sitges a partir de l’art. És el cas de la platja Sant Sebastià o les rotondes d’accés al municipi.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local