COMARQUES

Ricard Pagès, nou president de Caixa Penedès

El Consell d'Administració també ha nomenat Joan Caellas Director General de l'Entitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ricard Pagès i Font , de 64 anys, va estudiar Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona i és Diplomat de P.D.G.-I.E.S.E. per la Universitat de Navarra. Va iniciar la seva vida laboral al Banco de Vizcaya el 1974 i, l'any 1978, es va incorporar a Caixa Penedès amb l'encàrrec de crear la primera estructura organitzada en zones. L'any 1996 assumeix la Direcció General del Grup Caixa Penedès i, des de desembre de 2010, compagina aquest càrrec amb el de vicepresident executiu primer del Grup BMN. A partir d'ara exercirà de president de Caixa Penedès i de vicepresident executiu primer del Grup BMN. Per la seva part, Joan Caellas i Fernández , de 48 anys, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per l'INEDE i llicenciat en Ciències Empresarials, secció econòmiques, per l'UNED. Va començar la seva trajectòria professional, l'any 1987, a Peat Marwick com a Auditor Júnior. Un any més tard, el 1988, va ingressar a Caixa Penedès on ha ocupat diferents llocs de responsabilitat entre els que destaquen, a partir del 1994, la Direcció del Grup Assegurador. A finals de febrer del 2011 Joan Caellas va ser nomenat Sotsdirector General del Grup BMN, càrrec que exercirà conjuntament amb el de Director General de Caixa Penedès.

Les assemblees de BMN aproven segregar tot el seu patrimoni a favor del Banc

Ahir, les assemblees generals ordinàries i extraordinàries de les quatre caixes que componen BMN (Caja Murcia, Caixa Penedès, Caja Granada i Sa Nostra) van aprovar la segregació total dels seus actius i passius a favor del Banc Mare Nostrum, S.A. A més, les quatre entitats han aprovat la modificació dels seus estatuts per adaptar-los a la normativa vigent i a l'exercici indirecte de l'activitat financera derivada de la segregació indicada.

La valoració del patrimoni net que les caixes transmeten a BMN puja a un total de 2.660,192 milions d'euros, segons els balanços a 31 de desembre passat. A canvi, les caixes rebran accions de BMN per aquest valor i les seves participacions en el Banc es mantindran amb un 41% per a Caja Múrcia, un 28% per a Caixa Penedès, un 18% per a Caja Granada i un 13% per a Sa Nostra.

De la segregació total dels actius i passius de les quatre entitats financeres queden exclosos els corresponents a les seves respectives obres benèfic socials i les accions de cada caixa en BMN, la resta es transmeten al Banc.

En el decurs de l'Assemblea General, Ricard Pagès, va presentar els comptes i l'informe de gestió de la Caixa de 2010. L'entitat ha tingut un benefici net de 27,45 milions d'euros, un 30,04% menys que el 2009. Pel que respecta a la morositat, la ràtio s'ha situat en el 5,28%, un 0,14 més que en el 2009. Pagès ha argumentat que aquest mínim creixement ha estat fruit de les estrictes mesures de control establertes. Dels beneficis de l'Entitat es destinarà un 32,5% a l'Obra Social , és a dir 8,92 milions d'euros. Aquesta aportació suposa un increment d'un 16% respecte de la dotació de 2009.

Així mateix, les assemblees de les quatre caixes han aprovat la modificació dels seus estatuts per a la seva adequació al Reial Decret-Llei 11/2010, de 9 de juliol, d'òrgans de govern i altres aspectes del règim jurídic de les caixes d'estalvis, així com per a la seva adaptació a l'exercici indirecte de l'activitat financera derivada de la segregació referida anteriorment.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local