COMARQUES

Els treballadors de Caixa Penedès es queden sense lots de Nadal

Després de l'escàndol de les pensions, es comunicarà la decissió a la plantilla, encara que no té cap relació. El cas de les pensions implica a un cinquè exdirectiu de l'entitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'escàndol de les pensions de quatre directius de Caixa Penedès s'ha acompanyat de l'anunci als treballadors de l'entitat financera que aquest any es queden sense el tradicional lot de Nadal, un detall que acaba d'indignar els empleats.

Els representants dels treballadors han denunciat que ja fa temps que alertaven al consell d'administració de la poca transparència que hi havia en la gestió de la direcció i aquest anunci no fa més que incrementar el malestar dels treballadors, tot i que no té cap relació amb l'escàndol de les pensions.

Segons fonts de la UGT, la decissió encara no s'ha comunicat oficialment i és una ordre del grup Banc Mare Nostrum, del que forma part Caixa Penedès.

El mateix sindicat, majoritari al grup Mare Nostrum, ha demanat fa uns dies "la dimissió en bloc de tots els membres del consell d'administració i de la comissió de control de Caixa Penedès", després que es descobrís que l'escàndol dels plans de pensions milionaris esquitxa un nou exdirectiu de l'entitat, Santiago Abella, que es va jubilar en 2007 i que era director adjunt. Abella podria haver-se embutxacat després de la seva sortida de l'entitat prop de 5 milions d'euros. En aquest sentitl, la UGT reclama la seva renovació ràpida i total del consell d'administració "per continuar mantenint la confiança i credibilitat" de la institució.

Per la seva part, el director adjunt de Cajamurcia-Grup BMN, Juan Antonio Campillo, va confirmar que tant BMN com Caixa Penedès han pres els acords necessaris per conèixer què accions han de dur a terme per recuperar els diners dels plans de pensions milionaris dels exdirectius.

BMN obté un benefici net de 120 milions d'euros fins a setembre 

BMN (integrat per Caja Murcia, Caixa Penedès, Caixa Granada i Sa Nostra), ha explicat en un comunicat que va obtenir en els nou primers mesos d'aquest any un benefici net de 120 milions d'euros, un 13,6% menys que en el mateix període de l'exercici anterior, després d'haver destinat més de 197 milions d'euros a dotacions per enfortir el seu nivell de sanejament i a altres fons de provisió. El Banc ha aconseguit reduir el seu risc immobiliari en un 18% fins a setembre, després d'haver subrogat, cancel·lat o venut 8.453 immobles de la seva cartera, mantenint la previsió d'un descens superior al 20% al final d'aquest exercici.

A la reunió del consell d'administració de BMN, el president de l'entitat, Carlos Egea, va informar de l'evolució del grup, destacant el notable avenç en el seu procés d'integració i reestructuració. En el transcurs del mateix, es va referir a l'evolució del compte de pèrdues i guanys, amb l'obtenció d'un marge brut de 829 milions d'euros, un 25% menys, amb unes despeses d'explotació d'un 5,8% inferiors als de l'any anterior.

D'aquesta forma, i una vegada destinats més de 197 milions d'euros en dotacions per enfortir el seu nivell de sanejament i altres fons de provisió, el Grup obté 120 milions d'euros de benefici net, que suposen un 13,6% menys a l'obtingut en el mateix període de l'any anterior. En aquest sentit, des de l'òptica de la gestió dels principals riscos, i davant la difícil conjuntura econòmica i financera, el grup continua millorant la seva posició de liquiditat i reduint la seva exposició al sector immobiliari.
Cal destacar que, en els primers nou mesos de l'any, s'ha reduït el finançament majorista al voltant dels 1.000 milions d'euros, gràcies a l'absorció dels venciments en els mercats financers amb generació interna de liquiditat i una millora del gap comercial en línia amb els objectius marcats. Al seu torn, els actius líquids disponibles es mantenen en un nivell confortable, 6.180 milions d'euros.

Així mateix, el grup ha completat amb èxit el seu procés de recapitalització un cop col·locat més d'un 20% del seu capital entre inversors privats, a través d'obligacions necessàriament convertibles, de manera que, en acabar la col·locació, el seu capital principal se situa per damunt del 9,2%, enfront del 8% exigit.

Respecte al procés d'integració financera, convé destacar que es va culminar el passat 30 de setembre, després que es completés la segregació total dels actius i passius de les quatre caixes que ho constitueixen Caja Murcia, Caixa Penedès, Caixa Granada i Sa Nostra a favor del banc.

També a finals de setembre es va procedir a la plena integració de la xarxa de Madrid de BMN, amb la implantació de la nova plataforma informàtica del grup i d'una marca única en una xarxa de 45 oficines. Això ha permès que els clients es puguin beneficiar d'una més àmplia oferta de productes i serveis en línia amb l'estratègia del Grup.

BMN continua aprofundint en el procés de reestructuració operativa, de manera que, des de la data de constitució del grup, el desembre de l'any passat, s'han tancat 207 oficines de les 280 previstes fins a mitjan 2012. És a dir, en només sis mesos s'ha completat un 74% del total de la reestructuració prevista, havent-se reduït la plantilla en 1.126 empleats. Una vegada materialitzades les sinèrgies identificades, algunes de les quals ja es reflecteixen en el compte de resultats, l'impacte s'estima en més d'un 20% d'estalvi anual, és a dir, uns 200 milions d'euros.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local