Flash

Tornar al born

L'Hora 09-11-2002 8:17 Lectures 112

Arxivat a:


Després de voltar per tot el món, l'estrella absoluta de la música senegalesa, Youssou N'Dour, va sentir, tot treballant en la banda sonora de la pel·lícula Kirikou, la necessitat de tornar a les seves arrels musicals. Així, en el seu nou disc, la màxima figura del mbalax, estil que als anys setanta va contaminar amb elements jazz, rock, funk i soul, recupera els instruments tradicionals del seu país, com ara el kora, el xalam (una mena de llaüt) i el riti (violí d'una corda). Però ho fa des d'una perspectiva plenament moderna, com vam poder comprovar fa pocs dies en el seu excel·lent concert a la sala Bikini. Guitarres elèctriques, melodies pop i riquíssimes percussions embolcallen delicadament la magnètica i poderosa veu de l'home que tots recordareu pels seus duets amb Peter Gabriel i Neneh Cherry (Seven seconds). Un disc imprescindible.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres