SANT PERE DE RIBES

Detenen una dona per estafar la companyia asseguradora simulant tres robatoris

La detinguda, amb l’engany, volia obtenir un guany econòmic il·lícit de les asseguradores

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els fets es remunten al mes de març de l’any 2010, quan la detinguda va denunciar que havia patit un robatori per part de dos homes a l’estació de tren de Vilanova i la Geltrú. Segons la denúncia, els lladres li van sostreure la cartera, documentació, 470 euros i un mòbil valorat amb 350 euros.

Al maig de 2010, la mateixa dona va denunciar haver patit un segon robatori amb violència i intimidació mentre estava treballant en un bar de Barcelona. En aquest cas, va manifestar que dues persones van entrar al local, la van amenaçar i intimidar amb un ganivet i li van sostreure tota la recaptació de la caixa registradora i diverses joies que ella portava.

La darrera denúncia formulada va ser el març d’aquest any 2012. En ella, deia que havia estat víctima d’un altre robatori amb intimidació en un carrer de la població de Les Roquetes (Garraf). En aquest cas, dos homes l’haurien assaltat posant-li una navalla al coll i li haurien sostret 300 euros en efectiu, un mòbil, un reproductor MP3 i dues polseres d’or.

Els investigadors, un cop analitzades les tres denúncies, han conclòs que la dona havia simulat tots tres delictes i havia estafat la companyia asseguradora, a la qual hauria reclamat l’import dels objectes sostrets. En tots tres robatoris, la detinguda va manifestar que havia estat víctima d’un robatori per part de dos homes, sempre amb les mateixes descripcions físiques, persones d’origen marroquí, complexió normal i amb una cicatriu a la galta esquerra de la cara.

La mateixa detinguda, davant els Mossos, va reconèixer els fets i que les denúncies eren falses, així com els esmentats robatoris.

Davant la denúncia d’un robatori, els investigadors sempre es desplacen al lloc on presumptament s’ha comès el fet i revisen l’existència de càmeres de vigilància per tal de comprovar imatges gravades dels fets. També es recerquen testimonis i se sol·liciten manaments judicials per esbrinar si les circumstàncies denunciades s’adeqüen a la realitat o no.

Molts dels falsos denunciants, una vegada reconeixen davant els investigadors la inexistència dels delictes, passen a ser denunciats penalment.

La policia recorda que, formular denúncies falses i simular un delicte, està recollit en l’article 457 del Codi Penal i pot suposar fins i tot la detenció del denunciant. Aquestes conductes generen un cost processal important, tant de recursos policials com de judicials.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local