VNG

Trobada de monedes socials al juliol

L'associació Ecol3VNG, impulsora de la moneda social local turuta, organitza una trobada estatal de monedes socials a Vilanova i la Geltrú

VD. Trobada de monedes socials al juliol

VD. Trobada de monedes socials al juliol

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'acte central destinat al públic vilanoví serà la jornada del diumenge 15, dirigida a comerciants i productors locals, en la que es podrà veure un documental sobre la utilitat comercial de la moneda Sol Violette, de Toulousse, amb la presentació d'un membre de l'equip impulsor de la moneda.
La jornada servirà per parlar del Projecte Turuta, la moneda social local de Vilanova i la Geltrú, com està funcionant i com s'hi pot participar. Després de la presentació es promourà un debat entre els assistents.

El termini d'inscripcions a la trobada acaba aquest divendres, i de moment ja hi ha una quarantena de persones inscrites, provinents de diversos llocs d'Espanya i d'altres països, totes vinculades amb experiències d'implementació i utilització de monedes socials diverses.

Al febrer de 2011 alguns membres de l'Associació ECOL3VNG, entitat nascuda de la iniciativa de Transició de Vilanova i la Geltrú, van participar en un "Simposi Internacional de monedes socials i complementàries" a Lió (França). Allà es van aplegar diverses experiències de tot el món, cadascuna amb el seu propi disseny, segons la cultura, la tecnologia, el poder adquisitiu de la gent, o els impulsors, i es va posar de manifest que som davant un fenomen mundial creixent per estimular les economies locals.

També a Espanya estan naixent monedes socials i complementàries. ECOL3VNG té el convenciment que, sigui quina sigui l'evolució de l'economia global, el futur econòmic mundial passa per estimular les economies locals, i a la vegada per establir acords entre elles que possibilitin una certa interconnexió sense desestabilitzar cadascuna d'aquestes economies. Per això creuen que aquestes jornades de posada en comú ajudaran a difondre i estimular l'ús de les monedes socials.

La intenció és impulsar la moneda social com una eina al servei de les persones, de la convivència i la solidaritat. Aquest fenomen, tant antic com el troc en els inicis de l'activitat comercial humana, havia quedat marginat amb el temps. Ara, gràcies a Internet, les xarxes socials i la rapidesa de les comunicacions, està agafant força arreu del Planeta.

Els objectius de la trobada són: afavorir el mutu coneixement de les experiències existents a l'estat, conèixer altres models existents i exitosos, avançar cap a la creació d'una xarxa estatal de monedes socials, avançar en els "protocols de connexió" d'una moneda amb una altra, i donar a conèixer entre els ciutadans, comerços, negocis i productors locals de la nostra ciutat l'experiència que s'està posant en marxa.

La trobada compta amb un bloc d'informació, on es pot consultar el programa d'activitats i tota la informació sobre la moneda local turuta. 

Història de la turuta

La Turuta ha participat com a moneda social en les darreres edicions del Mercat de segona mà i d'intercanvi de VNG, aconseguint nous socis a través de l'Oficina de Canvi Local del Projecte Turuta. La Turuta vol col·laborar a que les persones tinguin una altra manera de relacionar-se econòmicament sense el sentiment d'especulació, sinó des de la cooperació, per tal de transformar els nostres recursos (terres, aigua, plantes, coneixements, sensibilitats, cultures, etc...) per construir una societat més diversa, sostenible i pacífica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local